:

Hur man kopplar HREG?

Innehållsförteckning:

  1. Hur man kopplar HREG?
  2. Hur mäter man Varvtalssignal?
  3. Hur fungerar H-Can?
  4. Vart sitter Varvtalsregulatorn?
  5. Vad är en H reg?
  6. Hur mycket kostar H reg?
  7. Vad är en Shiftlight?
  8. Varför bryter inte H Reggen?
  9. Vad är skillnaden mellan H reg och H CAN?
  10. Kan man ha h REGG på automat?
  11. Hur mycket kostar ett H reg?
  12. Vilka bilar kan man ha h Reg på?
  13. Vad krävs för att H regga en bil?
  14. Vad kostar ECU strypning?

Hur man kopplar HREG?

H-versionen har 5 kablar. Den gula kabeln mäter varvtal, brun kabel mäter hastighet. Svart är jord och den blå ansluts till tändspole/magnetventil. Röd ska anslutas till +12VTändning, och kan tas från den eller de kablar som förut satt på tändspole/magnetvetil.

Hur mäter man Varvtalssignal?

Varvtalssignal: Ska normalt tas ifrån generatorn. Hastighetssignal: Tas in med induktiv givare monterad i bakaxeln. Montera den induktiva givaren stumt i bakaxeln. Den måste följa med chassirörelser till 100%.

Hur fungerar H-Can?

Du kan hålla full gas och låta H-CAN göra jobbet. Regleringen till de inställda hastigheten är ryckfri. H-CAN hanterar även "ABS-problemet" som man råkar ut för om man tex programmerar om bilens ECU. Med en vanlig ECU spärrning räcker det oftast med att rycka abs-säkringen, för att åtnjuta fri fart.

Vart sitter Varvtalsregulatorn?

Den "äldre" varianten sitter det i rotorn innanför fördelaren som via en fjäder och en vikt känner av när det varvar för mycket och då kortsluter en eller flera cylindrar så att motorn inte varvar mer.

Vad är en H reg?

Varvtalsregulator version H är avsedd för A-traktorer (diesel eller bensinmotorer) där hastigheten begränsas enligt de regler som gäller för A-traktorer. Avsikten med denna modell är att kunna mäta och reglera på hastighet i stället för bara varvtal på motorn.

Hur mycket kostar H reg?

2 388 kr. Här sätter du ihop ditt paket för att registrera din bil till en A-Traktor. All utrustning som krävs för en installation + tillbehör finns här för att du enkelt ska hitta rätt och inte välja fel till just din bil. Varvtalssignal: Ska normalt tas ifrån generatorn.

Vad är en Shiftlight?

Shiftlight är en lysdiod som kan placeras på intrumentbrädan eller annan önskad placering. Regulatorn aktiverar utgången S+ när det är ca 6% kvar till brytvarv/hastighet. Lämplig instruktion till användare är att ”kör inte med shiftlight tänd” utan slå av något på gasen när lampan tänds.

Varför bryter inte H Reggen?

Om det inte fungerar: Kolla att den gröna lysdioden i regulatorn blinkar i takt med motorvarvet. Om inte motorn går igång, kolla att den gröna blinkar när startmotorn drar runt. Om den gröna blinkar men bilen inte startar kan regulatorn vara skadad.

Vad är skillnaden mellan H reg och H CAN?

Denna regulator skiljer sig mot tidigare modeller på så sätt att den inte bryter fordonet till tomgång vid uppnåd hastighetsgräns, den reglerar hastigheten istället. Det innebär att den efterliknar en farthållare. Du kan hålla full gas och låta H-CAN göra jobbet.

Kan man ha h REGG på automat?

Har du automatlåda behöver du inte göra ingrepp i växellådan. Nedan information endast för manuellt växlade bilar. Kort svar: Nej, det går inte. Ha 1,2,3 och R så är du säker och klarar alla scenarion både vad gäller H-versionen (03-164) och H-CAN (03-140).

Hur mycket kostar ett H reg?

2 388 kr. Här sätter du ihop ditt paket för att registrera din bil till en A-Traktor. All utrustning som krävs för en installation + tillbehör finns här för att du enkelt ska hitta rätt och inte välja fel till just din bil.

Vilka bilar kan man ha h Reg på?

Den regulator som nu är aktuell är H-regulatorn. Den passar alla bilar. Bensin-motorer och Diesel-motorer, även dieslar med "common-rail". Den kan besiktas och godkännas och ger då en A-traktor som kan köras på behagligt lågt varv.

Vad krävs för att H regga en bil?

Från och med den 1 februari 2021 behöver intyg medtas till registreringsbesiktningen. Intyget ska vara ifyllt av den som utfört hastighetsbegränsningen, t ex en verkstad eller annan person som utfört den delen av ombyggnationen. Intyget kan skrivas ut och tas med till besiktningen.

Vad kostar ECU strypning?

Pris 3995kr. I priset ingår det godkänt intyg samt returfrakt. På våra ecu spärr har vi lösningen som gör att du slipper plombera/bygla ABS säkringar.