:

Hur fixar jag mobilt BankID till mitt barn?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fixar jag mobilt BankID till mitt barn?
  2. Hur får man Covidbevis för barn?
  3. Hur byter jag mobilt BankID när mitt barn byter mobil?
  4. Hur gammal måste man vara för att få mobilt BankID?
  5. Måste barn visa Covidbevis?
  6. Hur får jag Covidbeviset?

Hur fixar jag mobilt BankID till mitt barn?

För att skaffa mobilt BankID till ditt barn, behöver föräldrar tillsammans med barnet, besöka ett bankkontor. Ring ditt närmaste bankkontor och förboka ett möte. Ta med giltig legitimation för barnet och er själva. Om ni är två vårdnadshavare behöver båda vara med.

Hur får man Covidbevis för barn?

Du kan hämta vaccinationsbevis till dina barn direkt på www.covidbevis.se. Du loggar in med e-legitimation och väljer "Hämta mitt barns vaccinationsbevis". Vänligen använd Covidbevis.se om du har en e-legitimation. Du kan också använda blanketten Beställning av vaccinationsbevis för personer under 18 år.

Hur byter jag mobilt BankID när mitt barn byter mobil?

För att få ett nytt mobilt BankID behöver ni ringa oss och förboka ett möte. Om ni är två föräldrar behöver båda vara med tillsammans med ert barn. Om en av er föräldrar inte kan följa med fyller ni i en engångsfullmakt.

Hur gammal måste man vara för att få mobilt BankID?

Barn mellan 12 och 17 år* som har varit ansluten till internetbanken i minst 6 månader kan uppgradera ett Mobilt SäkerhetID till Mobilt BankID digitalt, med vårdnadshavarens medgivande.

Måste barn visa Covidbevis?

För barn under 16 år gäller att vårdnadshavare ska begära och få tillfrisknandebeviset för barnets räkning.

Hur får jag Covidbeviset?

Saknar du e-legitimation? Få ditt vaccinationsbevis på apotek. Om du inte har möjlighet att själv hämta ett vaccinationsbevis på en dator eller en telefon kan du vända dig till ett apotek.