:

Hur länge har man ont efter snitt?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge har man ont efter snitt?
  2. Kan man önska kejsarsnitt?
  3. När kan man börja med MammaMage?
  4. Hur länge stannar man på sjukhuset efter förlossningen?
  5. Hur gör jag för att få planerat kejsarsnitt?
  6. Vem kan få planerat kejsarsnitt?

Hur länge har man ont efter snitt?

Såret kan göra ont i flera dagar, men du får smärtstillande läkemedel. Det går bra att duscha med bandaget. Efter ett kejsarsnitt är det vanligt att stanna 2–3 dagar på BB, en del stannar längre.

Kan man önska kejsarsnitt?

Den största gruppen kvinnor som önskar kejsarsnitt är därmed omföderskor som tidigare genomgått kejsarsnitt eller annan komplicerad förlossning [9, 10]. Bland de övriga finns förstföderskor som av olika skäl är rädda för att föda vagi nalt eller som av andra skäl önskar kejsarsnitt.

När kan man börja med MammaMage?

Om du haft en tuff förlossning och/eller fått förlossningsskador kan du kontrollera med din barnmorska när du kan starta med detta program. I annat fall kan du starta när du känner dig redo. * MammaMage fortsättning: med lite tuffare övningar för den som önskar.

Hur länge stannar man på sjukhuset efter förlossningen?

Det är bra att stannaBB i 48 timmar efter förlossningen även om allting är bra med dig och barnet. Men ni kan också välja att åka hem redan efter sex timmar. Personalen på BB-avdelningen hjälper gärna till att planera vårdtiden. Det är viktigt att ni känner er trygga med amningen innan ni lämnar BB.

Hur gör jag för att få planerat kejsarsnitt?

Lätt till måttlig förlossningsrädsla kan man hjälp med av sin barnmorska genom samtal och planering. Men om man är väldigt förlossningsrädd ska man en remiss till en Auroramottagning. Där kan man hjälp med sin rädsla eller träffa en förlossningsläkare för att prata om möjligheten att göra planerat kejsarsnitt.

Vem kan få planerat kejsarsnitt?

Två eller fler tidigare kejsarsnitt. Svår sjukdom hos mamman eller barnet, där vaginal förlossning inte rekommenderas. Kvinnan har tidigare genomgått stor operation i livmodern. Förlossningsrädsla.