:

Kan man boka tid på hudmottagningen?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man boka tid på hudmottagningen?
  2. Var ligger hudmottagningen på Nus?
  3. Måste man ha remiss till hudkliniken?
  4. Kan man boka röntgen själv?
  5. Vart vänder man sig om man vill ta bort leverfläckar?

Kan man boka tid på hudmottagningen?

Här kan du avboka eller ändra en tid du fått för besök på hudmottagningen. Om du av- eller ombokar mindre än 24 timmar innan besöket eller uteblir debiteras du en uteblivandeavgift. Läs om gällande besöksavgifter här. Du får en bekräftelse via din inloggning i 1177 Vårdguidens e-tjänster inom 3 arbetsdagar.

Var ligger hudmottagningen på Nus?

Mottagningen ligger vid målpunkt Y.

Måste man ha remiss till hudkliniken?

Om du behöver träffa en hudspecialist för ett nybesök ska du först kontakta din vårdcentral. Om läkaren där bedömer att du behöver träffa en hudspecialist, skickar hen en remiss till en hudmottagning. Om läkaren ska skicka en remiss, kan du själv välja till vilken hudmottagning den ska skickas.

Kan man boka röntgen själv?

Med egen vårdbegäran kan du själv skicka in en remiss till specialistmottagningarna i länet (gäller ej specialisttandvården). Du kan antingen logga in på 1177.se för att använda e-tjänsterna eller fylla i en pappersblankett.

Vart vänder man sig om man vill ta bort leverfläckar?

Vissa födelsemärken kan tas bort genom ett mindre ingrepp på en vårdcentral, medan andra behöver opereras bort på en specialistmottagning. Det beror på hur födelsemärket ser ut, och var det sitter. Inom den offentliga sjukvården tas födelsemärken endast bort om det finns en medicinsk anledning att göra det.