:

Kan man komma in efter andra urvalet?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man komma in efter andra urvalet?
  2. Hur ska jag veta vilken reservplats har jag?
  3. Hur lätt är det att komma in som reserv?
  4. Kan man behålla två reservplatser?
  5. Vad händer efter urval 2?
  6. Kan man se vilken reservplats man har universitet?
  7. Hur många reserver brukar antas?

Kan man komma in efter andra urvalet?

Du kan bli reserv Efter det andra urvalet (eller första, för sommarkurser) gör institutionen reservantagning om det finns platser kvar. Om du står på tur i den urvalsgrupp där det har blivit platser lediga kommer du att erbjudas en plats.

Hur ska jag veta vilken reservplats har jag?

Om du går in på din ansökan du gjorde på gymnasieantagningen så ska du kunna se din reservplats där. På samma sida ska du även kunna se vilka datum som gäller i din kommun.

Hur lätt är det att komma in som reserv?

Exakt hur stor chans det är att man kommer in som reserv är tyvärr omöjligt att säg då det beror helt på hur många som söker utbildningen och vad de tidigare antagna svarar.

Kan man behålla två reservplatser?

På samma sida som du kan tacka ja till den plats du har blivit antagen på vid den slutgiltiga antagningen, kan du även välja om du vill stå kvar som reserv på valen ovanför den.

Vad händer efter urval 2?

Efter urval 2 behöver du inte tacka ja till din utbildningsplats. Men lämna gärna återbud via antagning.se om du antagits och tackat ja, men inte gör anspråk på platsen. På så sätt kan platsen snabbt erbjudas till en reserv. Efter urval 2 sker eventuell reservantagning av utbildningsansvarig.

Kan man se vilken reservplats man har universitet?

När det första urvalet är klart, får du ett mejl om att du ska logga in och läsa ditt antagningsbesked på antagning.se. I beskedet ser du om du är antagen, reservplacerad eller struken.

Hur många reserver brukar antas?

Det varierar väldigt mycket mellan olika skolor hur många reserver som kan tas in så det är svårt att svara på. Att vara reserv innebär att du kan bli antagen om någon tackar nej till sin plats. För dig innebär det att 10 personer måste tacka nej för att du ska komma in.