:

Får man visa TV offentligt?

Innehållsförteckning:

  1. Får man visa TV offentligt?
  2. Vad kostar det att visa TV offentligt?
  3. Får man visa TV program på en TV apparat i direktsändning i klassrummet?
  4. Får man visa SVT offentligt?
  5. Får man använda klipp från SVT?
  6. Får man visa Melodifestivalen på restaurang?
  7. Kan man se gamla SVT program?
  8. Får man visa SVT Play i skolan?

Får man visa TV offentligt?

Utan licensavtal är det inte tillåtet att visa TV i offentliga/institutionella miljöer så som hotell, kontor, restauranger, barer, gym, skolor, sjukhus och militäranläggningar. Genom licensen får du rättighet att visa TV offentligt.

Vad kostar det att visa TV offentligt?

Saknas alkoholtillstånd är priset 1650 kr/tv oavsett antal platser. Här hittar du sporten! OBS! De som visar sport utan avtal för offentlig visning kan bli skadeståndsskyldiga.

Får man visa TV program på en TV apparat i direktsändning i klassrummet?

Film, radio- och tv-program som du kan visa utan tillstånd Det finns material som du kan visa eller lyssna till i klassrummet utan tillstånd, till exempel: Filmer och program som ni själva har gjort och som bara innehåller eget material.

Får man visa SVT offentligt?

Är du intresserad av att visa eller på annat vis använda ett program som SVT har sänt eller sänder kan du vända dig till SVT Sales på [email protected]svt.se för vidare information om det är möjligt. Gäller exempelvis företag, institutioner, organisationer, tv- och produktionsbolag.

Får man använda klipp från SVT?

Det är aldrig ok att göra egna hopklipp eller på annat sätt manipulera vårt material. Det är inte heller tillåtet att använda vårt material i sammanhang som gör reklam för en produkt, eller att göra egna sponsrade inlägg med SVT:s material.

Får man visa Melodifestivalen på restaurang?

Exempelvis om det gäller en restaurang, en varubutik, hotell eller galleria. Det är inte tillåtet att använda programmen i förvärvsverksamhet och/eller inför en större sluten krets utan visningsrättigheter.

Kan man se gamla SVT program?

På Öppet arkiv erbjuder SVT ett gediget utbud av program som är handplockade ur vår svenska tv-historia. Följande program har publicerats 1 april och finns tillgängliga fram till : Agnes (2001) Allt och lite till (2004)

Får man visa SVT Play i skolan?

Skolvärlden hjälper dig att visa film lagligt. Skolledning och huvudman ska kunna hjälpa till med rådgivning i upphovsrättsfrågor. Det är tillåtet att visa program via SVT Play, UR Play och TV4 Play. Det är tillåtet att titta på filmer och program medan de sänds på tv.