:

När kan man kontakta Konsumentverket?

Innehållsförteckning:

  1. När kan man kontakta Konsumentverket?
  2. När gäller konsumentköplagen?
  3. När kan du vända dig till en konsumentvägledare?
  4. Vad har Konsumentverket för uppgift?
  5. Vad är Konsumentstöd?

När kan man kontakta Konsumentverket?

Kontakta Konsumentverket när du har frågor om vår verksamhet, lediga tjänster eller anmälningar.

När gäller konsumentköplagen?

Konsumentköplagen gäller när företag säljer varor eller digitalt innehåll till konsumenter. Konsumentköplagen är tvingande till konsumentens förmån. Det innebär att du inte får ge konsumenten sämre villkor än de som står i lagen. En ny konsumentköplag började gälla från och med den .

När kan du vända dig till en konsumentvägledare?

En konsumentvägledare kan ge hjälp med att reklamera en vara eller en tjänst och ge information om vilka rättigheter och skyldigheter en konsument har. Ibland hjälper konsumentvägledarna till att tolka avtal och kan i vissa fall även medla mellan konsument och företag.

Vad har Konsumentverket för uppgift?

Konsumentverket är en myndighet som finns till för dig som konsument. En konsument är en person som köper något av ett företag. Vårt jobb är att försöka skydda dig som konsument så att du ska känna dig trygg och säker när du handlar. Vi tipsar om vad du kan tänka på och vad du har rätt till enligt lagen.

Vad är Konsumentstöd?

I Sverige finns flera organisationer som erbjuder oberoende stöd till konsumenter. Kommunernas konsumentvägledning, Hallå konsument, ECC Sverige och de fyra konsumentbyråerna ger alla kostnadsfri hjälp till konsumenter i behov av stöd. De är beroende av och kompletterar varandra för att ge ett gott konsumentstöd.