:

Vad är E ON Kundsupport Sverige AB?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är E ON Kundsupport Sverige AB?
  2. Vad är E ON?
  3. Vem äger E ON?
  4. Hur säger man upp Eon?
  5. Varför ringer Eon?
  6. Vad är en e-faktura?
  7. Vem ägde Sydkraft?
  8. Kan man säga upp fast elavtal?
  9. Är EON dyrast?
  10. Hur lägger man in e-faktura?

Vad är E ON Kundsupport Sverige AB?

Kontakta ossHär hittar du vårt telefonnummer, vår chatt och andra kontaktvägar du kan nå oss på. Våra tjänster för dig som är E. ON-kund. Allt samlat på ett och samma ställe!

Vad är E ON?

Eon SE (företagets stavning E. ON SE, i logotypen som e·on) är en tysk energikoncern. Med 35 miljoner kunder är koncernen världens största privata energikoncern.

Vem äger E ON?

Eon Sverige

Historia
ÄgareEon Nordic Aktiebolag – 99,9% Övriga – 0,1%
ModerbolagEon Nordic Aktiebolag
DotterbolagLista över Eons dotterbolag
Övrigt

Hur säger man upp Eon?

Säg upp ditt gamla elnätsavtal Är du redan kund hos oss, anmäl utflytt på din nuvarande adress. Tänk på att du har 10 dagars uppsägningstid. Genom att säga upp ditt elnätsavtal så säger du samtidigt automatiskt upp elhandelsavtalet på din nuvarande adress.

Varför ringer Eon?

När vi ringer i försäljningssyfte, presenterar sig våra säljare alltid med sitt namn och säger att de ringer på uppdrag av E. ON. Om du säger ja till att teckna ett avtal med oss, skickar vi ett signeringsdokument för godkännande via mejl eller SMS, som är tydligt märkt att det kommer från E. ON.

Vad är en e-faktura?

Elektronisk faktura, eller e-faktura, innebär att du i stället för en räkning i brevlådan får räkningen elektroniskt till din dator eller mobil.

Vem ägde Sydkraft?

2001 tog tyska EON slutligen över majoriteten i Sydkraft med Malmös kronjuvel Heleneholmsverket. För Malmö liksom för Helsingborg, Lund och Landskrona gav försäljningarna en god kommunal ekonomi för ett tag men nu är de pengarna slut. Och frågan är om det blev surt efteråt när det gäller elpriserna för kommuninvånarna.

Kan man säga upp fast elavtal?

Uppsägning av elavtal De allmänna avtalsvillkoren föreskriver en uppsägningstid på 14 dagar vid flytt. En del elavtal måste du ta med dig till din nya bostad, annars måste du betala en brytavgift. Avtalet upphör enligt avtalets villkor, dessa hittar du ofta på företagets webbplats.

Är EON dyrast?

I nästan hälften, 1 kommuner, har de tre största elbolagen Vattenfall, Eon och Ellevio dessutom monopol på elnätet, vilket innebär att deras prishöjningar märks i hela kommunen. På fem år har jättarna Vattenfall och Eon höjt sina elnätsavgifter med ungefär 40 procent.

Hur lägger man in e-faktura?

För att anmäla dig till e-faktura måste du ha internetbanken. Du anmäler dig till e-faktura under menyn Betala/överföra – e-faktura – Anmäl e-faktura. Du behöver vara inloggad med säkerhetsdosa i internetbanken för att kunna anmäla dig till e-faktura.