:

Kan man skriva till SVT?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man skriva till SVT?
  2. Vad har landet runt för mailadress?
  3. Vilka arbetar på SVT?
  4. Vem skriver på text tv?
  5. Hur kan det vara så här SVT?
  6. Var sänds landet runt ifrån?
  7. Varifrån sänds Sverige idag?
  8. Vilka styr SVT?

Kan man skriva till SVT?

Växeln når du på 08-784 00 00 dygnet runt. För att lämna synpunkt eller få information om SVT:s program, kanaler och tjänster 08-784 20 00. De har personlig service 14:00-22:00 förutom stora helgdagar.

Vad har landet runt för mailadress?

Landet runt (landetrunt@svt.se) Babel ([email protected])

Vilka arbetar på SVT?

Vi på SVT. På SVT finns ungefär 2100 vidareanställda och ett varierande antal visstidsanställda. Bland våra anställda är 49 procent kvinnor och 51 procent män, och hos cheferna är könsfördelningen 56 procent kvinnor och 44 procent män. Det finns 128 olika roller hos oss och den vanligaste rollen är reporter (601 st).

Vem skriver på text tv?

För några få personer betyder det otroligt mycket mer än så. Fråga bara Torbjörn Jacobsson. I nästan 40 år (!) har han skrivit nyheterna som miljontals svenskar läst på text-tv.

Hur kan det vara så här SVT?

"HUR KAN DET VARA SÅ HÄR?" kölvattnet av uppropet på SR i höstas hade Journalistklubben på SVT samtal med medlemmar runt om på företaget. Vi ordnade medlemsmöten för att lyfta frågan och samlade in erfarenheter om diskriminering och särbehandling genom en enkät till alla medlemmar.

Var sänds landet runt ifrån?

Sedan 2010 sänds programmet från Göteborg.

Varifrån sänds Sverige idag?

Sverige idag är nyhetsprogrammet med de största och intressantaste nyheterna från SVT:s 21 lokala nyhetsprogram. Programmet sänds från Umeå. Programledare är Frida Wengberg, Helena Wink och Per-Anders Fredriksson.

Vilka styr SVT?

Det ägs av Förvaltningsstiftelsen för SR, SVT och UR och finansieras genom en speciell avgift, Public service-avgiften, som tas in via skattsedeln. Ledamöterna i SVT:s styrelse utses av styrelsen för Förvaltningsstiftelsen, som är tillsatt av Sveriges regering.