:

Hur tar man ut recept?

Innehållsförteckning:

  1. Hur tar man ut recept?
  2. Kan jag hämta ut p piller till min dotter?
  3. Kan man hämta ut p piller till någon annan?
  4. Kan man hämta ut p piller under 18?
  5. Hur ofta kan man hämta ut Imovane?

Hur tar man ut recept?

Om du har fått ett recept på papper tar du med det till apoteket när du ska hämta ut läkemedlet. Ta med din legitimation eftersom du kan behöva visa den. Om läkemedlet är inringt till ett apotek tar du bara med din legitimation.

Kan jag hämta ut p piller till min dotter?

Svar. Ja, det går att ordna. I digitala tjänsten ”Läkemedelskollen” kan du fylla i en fullmakt som ger en person rätt att hämta ut dina läkemedel. Då kan en förälder, eller en annan vuxen du litar på, hämta ut dina läkemedel.

Kan man hämta ut p piller till någon annan?

Om du vill hämta ut läkemedel åt någon annan, eller att någon annan ska hämta ut läkemedel åt dig behöver du registrera en fullmakt för apoteksärenden. På den här sidan kan du registrera fullmakten digitalt via Läkemedelskollen eller via blankett, och hitta information om fullmakter på olika språk.

Kan man hämta ut p piller under 18?

Än så länge kan inte personer under 18 år hämta ut läkemedel med ett elektroniskt recept på apotek i andra europeiska länder, eftersom minderåriga inte har möjlighet att ge sitt samtycke till detta på Mina Kanta-sidor. ge samtycken på apotek gällande recept. Samtycken för yngre patienter ges alltid av vårdnadshavaren.

Hur ofta kan man hämta ut Imovane?

Patienten tar läkemedlet regelbundet vilket innebär att 100 tabletter räcker i cirka 17 dagar. Enligt de tidigare reglerna var det tillåtet att hämta flera uttag samtidigt (flera 100-burkar i detta fall) för att komma upp i den mängd som räcker till 90 dagars förbrukning.