:

Måste man ha ättika när man pocherade ägg?

Innehållsförteckning:

  1. Måste man ha ättika när man pocherade ägg?
  2. Varför har man ättika i vattnet när man Pocherar ägg?
  3. Vad är en Sauterpanna?
  4. Vad betyder passera en sås?
  5. Vad pocherar man?

Måste man ha ättika när man pocherade ägg?

Pocherade eller förlorade ägg är ägg som fått sjuda eller koka utan skal i vatten med ättika eller vinäger. Eller lägga i ättika först och sedan pochera. Äggen får en lös gula och fast vita runt om.

Varför har man ättika i vattnet när man Pocherar ägg?

Man vill att ägget ska ligga strax mellan botten och vattenytan, så ha inte mer vatten än så. Häll i ättikan i vattnet. Det minskar ytspänningen, vilket är bra om man inte har purfärska ägg. Låt äggen bli rumsvarma innan tillagning.

Vad är en Sauterpanna?

Det oljebehandlade trähandtaget gör att du inte kan använda pannan i ugn eller över eld, men gjutjärnet går väldigt bra att använda på induktion och pannan tål alla typer av spisar. Diska den för hand med varmt vatten och undvik maskindisk.

Vad betyder passera en sås?

Passera gör man för att lösa upp klumpar genom att pressa det genom en sil, silduk, sikt eller såll. Man kan t. ex. passera en sås vilket innebär att man pressar igenom klumparna.

Vad pocherar man?

När du pocherar ett ägg i sjudande vatten lägger sig gulan som i en liten ficka. Ordet pochera kommer från franskans ”poche” som betyder just ficka. Tekniken kan verka klurig, men så länge du följer Thomas tips är det lätt att lyckas med ditt ägg.