:

Hur kopierar man skärmen på datorn?

Innehållsförteckning:

  1. Hur kopierar man skärmen på datorn?
  2. Hur kopiera skärmbild?
  3. Hur gör du för att ta en bild av ett område på skärmen?
  4. Hur gör du för att ta en bild av skärmen på Mac?
  5. Hur gör du för att ta bild av skärmen i Windows 10?
  6. Hur kan man ta skärmdumpar i Windows?

Hur kopierar man skärmen på datorn?

Ta kort på hela skärmen: Tryck på Windows-tangenten + PrntScrn samtidigt. På en surfplatta trycker du på Windows-knappen + volym ned-knappen samtidigt. (Skärmbilden sparas i mappen Skärmbilder i mappen Bilder.)

Hur kopiera skärmbild?

Tryck på strömknappen och knappen för att sänka volymen samtidigt. Om det inte fungerar håller du strömbrytaren nedtryckt i ett par sekunder. Tryck sedan på Skärmdump. Om inte det heller fungerar tittar du efter anvisningar på tillverkarens supportwebbplats.

Hur gör du för att ta en bild av ett område på skärmen?

För att ta en bild av ett område på skärmen trycker du på Windows-tangenten + Skift + S. Skärmen dimmas och pekaren blir ett kors. Dra upp en rektangel över det område som du vill ta en bild av. I samtliga fall hamnar bilden i urklipp och måste klistras in med CTRL + V i ett program, till exempel Paint för att kunna sparas som en fil.

Hur gör du för att ta en bild av skärmen på Mac?

För att ta en bild av hela skärmen på Mac trycker du på Cmd + Skift + 3. För att ta en bild av ett område på skärmen på Mac trycker du på Cmd + Skift + 4. I båda fallen sparas bilden som en.png-fil på skrivbordet.

Hur gör du för att ta bild av skärmen i Windows 10?

I samtliga fall hamnar bilden i urklipp och måste klistras in med CTRL + V i ett program, till exempel Paint för att kunna sparas som en fil. För att ta en bild av hela skärmen i Windows 10 trycker du på tangenten Prt Scr (Print Screen) som sitter uppe till höger på tangentbordet.

Hur kan man ta skärmdumpar i Windows?

Det finns även att annat sätt att ta skärmdumpar i Windows. Med programmet Skärmklippverktyget. Öppna Start-menyn och sök efter skärmklippverktyget. I programmet finns det fler funktioner för att ta precis den del av skärmen som du vill. Det går till exempel att ta oregelbundna områden och inte bara i rektangelform.