:

Hur kopierar man ett körkort?

Innehållsförteckning:

  1. Hur kopierar man ett körkort?
  2. Får man ta kopia på körkort?
  3. Hur kopierar man ett pass?
  4. Är det säkert att skicka bild på körkort?
  5. Vad kan man göra med ett stulet körkort?

Hur kopierar man ett körkort?

Du kan använda för att kopiera fram- och baksidan på ett kort till samma papperssida. Funktionen är praktiskt när du kopierar körkort eller ID-kort. OBS! kan användas med A4/Letter-papper eller större.

Får man ta kopia på körkort?

Du kan använda kopiator, skanner, digital- eller mobilkamera för att ta fram kopian. Skriv din namnteckning intill kopian, se exemplet här bredvid. Ytterligare en person ska intyga att id-hand- lingen överensstämmer med originalet genom att skriva sitt namn och telefonnummer.

Hur kopierar man ett pass?

Kontakta den myndighet som har utfärdat ditt pass för att förnya det. Om din familj ska följa med dig och du ansöker för dem samtidigt ska du också skicka in kopior av deras pass som visar uppgifterna enligt ovan. Du som inte ansöker på webben ska också lämna in en kopia av ditt pass tillsammans med din ansökan.

Är det säkert att skicka bild på körkort?

Han säger att det är vanligt att ungdomar som precis fått körkort vill visa det genom att lägga upp bilder på Facebook eller andra sociala medier. – Det är livsfarligt. Då kan det snabbt tas sms-lån i deras namn.

Vad kan man göra med ett stulet körkort?

ID-handlingar Ett pass eller körkort i handen är en bra start för att kapa någons identitet. Därför ska du alltid anmäla dessa handlingar som förlorade eller stulna. Körkortet spärras hos Transportstyrelsen och om det är stulet anmäler du det till polisen.