:

Hur gör man en Tennsoldat?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man en Tennsoldat?
  2. Vad behöver man för att smälta tenn?
  3. Vad är Tenngjutning?
  4. Kan man tenn till soldater?
  5. Hur man spår i tenn?
  6. Är Tennsoldat?
  7. Var kan jag köpa tennsoldater?

Hur gör man en Tennsoldat?

Medan tennet smälter så förbereder du den talkade formen så att den sitter ihop hårt och jämt. Jag använde originalklamma samt mitt miniskruvstäd som jag själv svarvat, fräst och bygg på metallslöjden en massa år sedan. Första gjutningen blev lite sådär eftersom tenn rann rätt igenom då formen var lite otät, klantigt!

Vad behöver man för att smälta tenn?

Tennet smälter vid cirka 180 grader, så den kan orsaka allvarliga brännskador på hyn. Det är viktigt att hålla barn på behörigt avstånd från det smältande tennet och att vädra ordentligt efteråt. Den som har rört vid tenn bör tvätta händerna noggrant med tvål.

Vad är Tenngjutning?

Gjuta i tenn Svag rök från stickan visar rätt temperatur medan kraftig rök visar på för hög värme som kan resultera i sämre tenngjutning. När det blivit dags att gjuta fyller du formen snabbt och ända upp. Knacka sedan på formen (vibrera) under ca 10 sekunder efter upphällningen, med tex en avbitartång.

Kan man tenn till soldater?

Blås nytt liv i det formbara materialet tenn! Här är fem bra anledningar till att både skapa och samla på tennfigurer och tennsoldater. Det finns något magiskt i att se en anonym tennklump förvandlas till flytande massa och försvinna ner i en sluten gjutform.

Hur man spår i tenn?

Gör tennfigurer Smält tennet i en skopa på en spisplatta eller över öppen eld. Droppar det smälta tennet hastigt men försiktigt (använd skyddsglasögon) i det kalla vattnet. Det fräser till, och när klumpen svalnat kan du med din fantasi utläsa vad figurerna föreställer, och hur ditt nästa år ska bli.

Är Tennsoldat?

En tennfigur är en miniatyrfigur av en legering av metallerna tenn, antimon, vismut och bly. Förr gjordes tennfigurer som leksak (tennsoldat) men i dag skapas tennfigurer framför allt som samlarobjekt.

Var kan jag köpa tennsoldater?

Tenngjutning är en spännande och kreativ sysselsättning som ni kan njuta av tillsammans och skapa riktigt roliga minnen. I vårt sortiment hittar du tenngjutning formar och tenngjutning set som tillsammans erbjuder alla de verktyg ni behöver för att skapa diverse tennsoldater.