:

Hur kan man skaffa sparkonto?

Innehållsförteckning:

  1. Hur kan man skaffa sparkonto?
  2. Vilken ränta har Handelsbanken?
  3. Har Handelsbanken insättningsgaranti?
  4. Vad kostar ett sparkonto?
  5. Har Handelsbanken höjt räntan?
  6. Hur mycket är insättningsgarantin?
  7. Var får man bäst ränta på pengarna?

Hur kan man skaffa sparkonto?

Skaffa Sparkonto Sparkonto är ett konto som du själv öppnar och hanterar direkt i internetbanken och appen. Pengarna finns snabbt tillgängliga när du behöver dem. Du gör dina insättningar och uttag direkt i internetbanken. Här kan du också lägga upp de regelbundna överföringar du vill ha till och från ditt konto.

Vilken ränta har Handelsbanken?

Bolåneräntor

BindningstidListräntaGenomsnittlig ränta
1 år3,04 %2,13 %
2 år3,39 %2,66 %
3 år3,64 %2,92 %
5 år3,88 %3,10 %

Har Handelsbanken insättningsgaranti?

Handelsbankens konton omfattas av insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden, med undantag för Individuellt pensionssparande (IPS) och fondkonton. Postväxlar omfattas inte heller. Du har rätt till ersättning för din sammanlagda kontohållning med högst kronor. Ersättningen gäller per kund och institut.

Vad kostar ett sparkonto?

Vanliga frågor om sparkonton. Vad är räntan på era sparkonton? På vårt fasträntekonto är räntan 0,40 %–1,40 %, beroende på hur länge du väljer att binda dina pengar på kontot. Förmånskontot har en lägre ränta, just nu 0,00 %, men där får du istället ett flexibelt sparande där du kan ta ut dina pengar när du vill.

Har Handelsbanken höjt räntan?

Samtliga räntor med längre bindningstid än så höjs med 0,5 procentenheter. 1-årsräntan ligger nu på 3,04 procent, 2-årsräntan på 3,39 procent och 5-årsräntan på 3,88 procent. Listräntorna är högre än bankernas snitträntor, som är de faktiska räntor som kunderna har på sina bolån.

Hur mycket är insättningsgarantin?

Insättningsgarantin innebär att du får ersättning av staten om den bank eller institut där du har dina pengar går i konkurs. Skyddet gäller upp till kronor per person och institut.

Var får man bäst ränta på pengarna?

Den bästa sparräntan med insättningsgaranti just nu är Marginalen Fasträntekonto 7 år, sett enbart till hur hög räntan är. De bästa räntorna på sparkonto med fria uttag och utan bindningstid ligger i dagsläget på runt 1 % och där finns det flera aktörer.