:

Vill inte leva i tvåsamhet?

Innehållsförteckning:

  1. Vill inte leva i tvåsamhet?
  2. Hur hanterar man olika sexlust?
  3. Hur vet jag om jag lever med fel person?
  4. Hur vänder man ett dåligt förhållande?
  5. Hur hjälper man någon ur ett destruktivt förhållande?
  6. Vad dödar sexlusten?

Vill inte leva i tvåsamhet?

Man måste kanske upptäcka varandra på nytt för att komma underfund med om man vill stanna kvar hos partnern. Ibland är det bäst att gå skilda vägar. – Kommer man inte vidare i parterapi kan skilsmässa vara den bästa lösningen. I längden kan man inte leva i ensamhet i tvåsamheten, säger Marianne.

Hur hanterar man olika sexlust?

6: Hitta olika sätt att ha sex Kanske kan ni gemensamt hitta sätt att ha sex som passar era olika sexbehov. Kanske handlar problemet mer om att hitta en praktik som passar er än att ni har olika libido. Försök att experimentera tillsammans och hitta lekfullheten i sexet. Det behöver inte vara så allvarligt.

Hur vet jag om jag lever med fel person?

Grälen avlöser varandra och leder aldrig till någon konstruktiv problemlösning. Gammalt groll dras upp gång på gång. Ni stångar pannorna blodiga för att få den andra att förstå eller ändra sig. Men ingen förändring har vare sig skett eller är i sikte – läget är låst.

Hur vänder man ett dåligt förhållande?

Kommunicera – det är alltid bra att prata, men se upp så det inte blir det enda ni gör. Få lite luft – ibland kan man behöva ta en paus från varandra, oavsett om det är en vän eller ett förhållande. Tillåt varandra att ta en paus. Prata med någon – en vän eller en professionell person som kan hjälpa till på vägen.

Hur hjälper man någon ur ett destruktivt förhållande?

Bryt isoleringen. Fortsätt att räkna med henne och ta kontakt även om hon drar sig undan (till exempel aldrig kan komma när du bjuder eller föreslår aktiviteter, eller är avvisande när du hör av dig). Du som är anhörig, vän, kollega eller chef till någon som utsatts är också välkommen att ringa till Kvinnofridslinjen.

Vad dödar sexlusten?

Att inte känna sig bekväm i sin kropp är tufft och kanske undviker du sex undermedvetet på grund av något din partner tidigare har sagt om din kropp som har gjort dig självmedveten. Du kan även ha komplex som hindrar dig från att komma i rätt stämning.