:

Hur många får man åka i en EPA 2022?

Innehållsförteckning:

  1. Hur många får man åka i en EPA 2022?
  2. Måste man ha backljus på en A-traktor?
  3. Måste man ha Regplåt på A-traktor?
  4. Är det krav på backljus?
  5. Hur mycket kostar det att bygga en A-traktor?

Hur många får man åka i en EPA 2022?

Får det vara fler än två personer i EPA- eller A-traktor? Ja, om det inte utgör fara. Enligt Trafikförordningen SFS() 3 kap. 79§ får passagerare inte tas med i sådant antal eller placeras så att fara kan uppstå.

Måste man ha backljus på en A-traktor?

4. BELYSNING OCH KOMMUNIKATION. Reflexer, backspeglar och de varnings- och kontrollampor som är viktiga för trafiksäkerheten kontrolleras, vi kontrollerar även strålkastarinställning, blinkers och bromsljus. Godkänd LGF-skylt måste sitta synligt baktill på fordonet.

Måste man ha Regplåt på A-traktor?

Äldre traktorer (före 2003) och bil ombyggd till traktor (A-traktor) ska vara begränsade till en hastighet av högst 30 km/h. De anses därmed tillhöra traktor a. Traktorer ska ha en skylt som talar om att de är ett långsamtgående fordon (LGF-skylt).

Är det krav på backljus?

Johanna. MORGAN: Nej, vid kontrollbesiktning görs inte någon kontroll av att backningsstrålkastare fungerar. Men på lätt bil och lätt släpvagn från årsmodell 1984 och framåt kontrolleras att backljuset inte kan lysa om friläge eller växel framåt är ilagd. Om så är fallet blir det fordonet underkänt.

Hur mycket kostar det att bygga en A-traktor?

när jag byggde min hamnade jag runt 15-20 tusen med allting.. dock kan du komma undan billigare.. jag byggde Seriöst,därför det skenade iväg lite med pengarna! det är så mkt bättre att köpa en traktor istället, om man inte känner mycket folk som man kan få billigare priser av.