:

Vem kontrollerar livsmedel?

Innehållsförteckning:

  1. Vem kontrollerar livsmedel?
  2. Hur ska vi tvätta händerna när vi ska jobba med livsmedel?
  3. Hur skriver man en egenkontroll?
  4. Vad är syftet med egenkontroll livsmedel?
  5. Hur ser ett egenkontrollprogram ut?
  6. Vad är egenkontroll VVS?
  7. Hur går en livsmedelskontroll till?

Vem kontrollerar livsmedel?

Ansvaret för livsmedelskontrollen i landet delas mellan kommuner, länsstyrelser och Livsmedelsverket.

Hur ska vi tvätta händerna när vi ska jobba med livsmedel?

Tvätta händerna Handtvätt med tvål och vatten är vårt bästa försvar mot spridning av magsjuka. Rena händer vid matlagning bidrar också till att maten håller längre, vilket minskar matsvinnet. Ta bort smycken och tvätta händerna med tvål och vatten: Innan du börjar laga mat.

Hur skriver man en egenkontroll?

Det finns inga generella krav på dokumentation av egenkontroll men det kan ändå vara bra att föra enkla anteckningar om de åtgärder som du utför. För verksamheter som är tillståndspliktiga finns angivna krav för vad som ska ingå i egenkontrollen.

Vad är syftet med egenkontroll livsmedel?

Alla som har en verksamhet där livsmedel hanteras måste ha ett system för livsmedelssäkerhet, eller som det också kallas – egenkontroll. Det är du som verksamhetsutövare som ansvarar för att de livsmedel som saluhålls eller serveras är säkra att äta och har rätt märkning och sammansättning.

Hur ser ett egenkontrollprogram ut?

Egenkontrollprogrammet är företagets egna system för att säkerställa att verksamheten styrs och utförs på rätt sätt och av personal med rätt kompetens. Egenkontrollprogrammets omfattning och detaljeringsgrad beror därför på vilken elinstallationsverksamhet som bedrivs.

Vad är egenkontroll VVS?

Egenkontrollsystemet är den operativa delen av kvalitets- och miljöplanen som i detalj styr alla kvalitetspåverkande aktiviteter i ett entreprenad- eller serviceprojekt. Det är det första system som helt tar hänsyn till kraven i AB 04, AMA 16 VVS & Kyl och nya Plan- och Bygglagen.

Hur går en livsmedelskontroll till?

Konsumenter ska kunna lita på att inte bli sjuka eller lurade av maten i affären, på restaurangen, äldreboendet eller skolan. Miljöenheten kontrollerar att livsmedelsföretagarna i kommunen följer lagen och levererar säker mat till konsumenterna.