:

Hur tar man en skärmdump på MacBook Air?

Innehållsförteckning:

  1. Hur tar man en skärmdump på MacBook Air?
  2. Hur gör man på en MacBook Air?
  3. Var hittar jag Skärmdumpar på Mac?
  4. Varför kan jag inte skriva snabela på Mac?
  5. Var hittar jag mina Skärmdumpar?
  6. Var hamnar Skärmdumpar iPhone?

Hur tar man en skärmdump på MacBook Air?

Så här tar du en skärmavbild på din Mac Om du vill ta en skärmbild trycker du och håller ned följande tre tangenter samtidigt: Skift, Kommando och 3. Om du ser en miniatyr i hörnet av din skärm klickar du på den för att redigera skärmavbilden.

Hur gör man på en MacBook Air?

Man ser inställningarna under Systeminställningar - Tangentbord - Inmatningskällor. På ett tangentbord som är "Svensk Pro" (standardtangentbord för en Macbook) så når man "snabel-a" genom alt-tangenten plus 2. Alltså håll ner alt-tangenten och samtidigt när den är nertryckt, tryck på 2.

Var hittar jag Skärmdumpar på Mac?

Skärmdumpar hamnar i vanliga fall på skrivbordet (om du inte håller nere ctrl för att istället lägga dem i Urklipp). Men du kan välja en annan plats att spara dem till, till exempel en egen mapp i mappen Bilder, eller en mapp i din Dropbox.

Varför kan jag inte skriva snabela på Mac?

Testa att göra följande: Klicka på Äpple-symbolen och välj Systeminställningar > Tangentbord > Inmatningskällor. Här ska det stå ”Svensk PRO”. Skulle det stå bara svenska eller även svensk PRO (japp, det saknas ett ”s” efter svensk i namnet) skulle jag rekommendera att ta bort den ibmatningskälla som står.

Var hittar jag mina Skärmdumpar?

Titta på dina skärmbilder När bilden är tagen hamnar den i en mapp som heter Skärmdumpar och i de allra flesta fallen visas en foto-ikon högst upp på skärmen precis efter att du har tagit skärmbilden.

Var hamnar Skärmdumpar iPhone?

Sammanfattning: Så här tar du en skärmdump på din iPhone Se bara till att du trycker på båda knapparna samtidigt och inte håller ned dem för länge. Nu för att komma åt skärmdumparna, navigera först till “Foton“. Där hittar du “Skärmdumpar” i “Album“-vyn. Där kan du kolla in alla skärmdumpar som sparats på din iPhone.