:

Vad krävs för att besikta A-traktor?

Innehållsförteckning:

  1. Vad krävs för att besikta A-traktor?
  2. Vad kostar det att konvertera en bil till A-traktor?
  3. Hur många personer får man vara i en EPA?
  4. Vad krävs för att bygga om en bil till A-traktor?
  5. Hur mycket kostar det att göra en bil till en EPA?
  6. Hur omvandlar man en bil till EPA traktor?

Vad krävs för att besikta A-traktor?

A-traktorer ska besiktas (besiktningsperiod): första gången senast 48 månader efter den månad då den togs i bruk för första gången. därefter senast 24 månader efter den månad då dess föregående godkända kontrollbesiktning utfördes.

Vad kostar det att konvertera en bil till A-traktor?

Priset för att programmera om bilens styrenhet till A-traktor är 6990 kr. När vi programmerat klart och kan garantera att bilen inte gör mer än 30 km/h skriver vi ett intyg som du tar med till registreringsbesiktningen.

Hur många personer får man vara i en EPA?

Får det vara fler än två personer i EPA- eller A-traktor? Ja, om det inte utgör fara. Enligt Trafikförordningen SFS() 3 kap. 79§ får passagerare inte tas med i sådant antal eller placeras så att fara kan uppstå.

Vad krävs för att bygga om en bil till A-traktor?

A-traktor skall ha den ursprungliga fordonstypens sedvanliga förarhytt eller ursprungliga karosseri. Fordonet skall vara ombyggt så att det är uppenbart att det inte längre är avsett för person- eller godsbefordran. Säte för en eller två passagerare bredvid förarsätet får dock behållas vid ombyggnaden.

Hur mycket kostar det att göra en bil till en EPA?

Från och med den 15 juli i år ändrar Transportstyrelsen de gamla reglerna för A-traktorer. Nu blir det enklare för hemmabyggare att skapa sin egen A-traktor från en vanlig personbil. En ny mopedbil kan kosta över 200 000 kr – medan det nu finns möjlighet att göra om en fin personbil från cirka 50 000 kr.

Hur omvandlar man en bil till EPA traktor?

Du behöver inte längre ha dubbla lådor utan kan enkelt konvertera bilen så att den går som en A-traktor med hjälp av en programvara. Strypning görs alltså i bilen styrenhet även kallad ECU. Att lägga in programvaran är enkelt och det gör du själv med hjälp av en PPC3-enhet från BSR.