:

Hur tävlar man i Nosework?

Innehållsförteckning:

  1. Hur tävlar man i Nosework?
  2. Vad betyder TSM Nosework?
  3. Vilka dofter ingår i Nosework?
  4. Vilken doft börjar man med i Nosework?
  5. Hur får man diplom i Nosework?
  6. När kan man börja med Nosework?
  7. Hur många bälten finns det i judo?
  8. Hur får jag min hund att markera?
  9. Hur blir man uppflyttad i Nosework?

Hur tävlar man i Nosework?

Om du vill tävla i nosework måste hunden först klara ett test för att se att hunden och föraren kan hitta en doftgömma, så kallat doftprov. För att göra detta måste hunden vara 10 månader eller äldre. Därefter är ni välkomna att börja tävla efter att hunden fyllt ett år.

Vad betyder TSM Nosework?

En tävling kan bestå antingen ett sök av varje sort, då heter det Tävling Samliga Moment (TSM) eller också kan tävlingen bestå av fyra sök av samma sort, då heter tävlingsformen Tävling Enskilt Moment (TEM).

Vilka dofter ingår i Nosework?

NoseWork grundas i att hunden får använda ett av sina främsta sinnen, sitt luktsinne. Sporten går ut på att hund och förare söker efter tre specifika dofter. De dofter som hunden tränas att söka efter är eukalyptus, lagerblad och lavendel som hunden ska hitta utomhus, inomhus, på fordon och i behållare.

Vilken doft börjar man med i Nosework?

Det går ut på att hunden ska få använda sin nos för att nosa sig till en specifik doft, i en tävling så är det doft av eucalyptus, lagerblad eller lavendel. Den första doften man lär hunden är eucalyptus då det är den doften man tävlar i i Nosework klass 1.

Hur får man diplom i Nosework?

Vid tävling i Nose Work finns 3 nivåer. Man börjar tävla i Nw 1, strävar efter att klara 4 sök av 4 för att ett diplom. När man sedan har 3 diplom får man klassa upp sig till klass Nw 2 och när man har klarat 3 diplom där får man klassa upp sig till Nw 3.

När kan man börja med Nosework?

Om du vill tävla i Nosework måste hunden först klara ett doftprov som den tidigast får göra vid 10 månaders ålder. Efter att hunden har fyllt ett år kan den börja tävla.

Hur många bälten finns det i judo?

Vad menas med gradering? I judo finns flera olika bältesgrader, från vitt bälte upp till svart (1-5 dan), polkagrisrandigt (6-8 dan) och rött (9-10 dan) bälte. De grader man kan få på sin klubb, halvgult till och med brunt bälte, kallas kyugrader.

Hur får jag min hund att markera?

För att vara säker på var du lagt bitarna kan du markera med snitselband. Låt sedan hunden spåra och om den markerar blodet är det beröm som gäller. Direkt. Markerar inte hunden blodet själv får du göra den uppmärksam på vad som finns där på marken och därefter berömma när hunden visar sitt intresse för blodet.

Hur blir man uppflyttad i Nosework?

Jag har två diplom i NW1 TSM före 2022, måste jag ta tre nya diplom efter 2022 för att bli uppflyttad? Svar: Om du har två diplom i NW1 TSM med nuvarande regelverk så behöver du inte starta om gällande uppflyttning till högre klass. Diplomen du har idag kommer inte att nollställas eller försvinna.