:

Hur importerar man alkohol?

Innehållsförteckning:

  1. Hur importerar man alkohol?
  2. Får man importera vin?
  3. Hur fungerar privatimport Systembolaget?
  4. Vad kostar det att importera vin?
  5. Får man sälja vin?
  6. Kan man beställa allt från Systembolaget?

Hur importerar man alkohol?

Vid import av alkoholhaltiga drycker kommer du i kontakt med följande myndigheter. För att enligt alkohollagen få föra in alkoholdrycker i Sverige måste du först och främst vara godkänd antingen som upplagshavare eller registrerad varumottagare enligt de regler som gäller i lagen om alkoholskatt.

Får man importera vin?

Sverige är en stor importör när det gäller vin, särskilt från Italien, Frankrike och Spanien. För att importera vin för försäljning måste du vara godkänd som upplagshavare eller registrerad varumottagare enligt lagen om alkoholskatt. Det kan ta upp till tre månader för Skatteverket att behandla din ansökan.

Hur fungerar privatimport Systembolaget?

Systembolaget tar inte ut någon extra avgift för privatimport utan priset sätts av leverantören och sedan läggs Systembolagets vanliga påslag på. För drycker utanför Sverige tillkommer en fraktkostnad på minst 1 615 kronor, men den kan bli högre beroende på hur mycket och varifrån du beställer.

Vad kostar det att importera vin?

Till exempel: Om du vill importera 600 flaskor vin om 75 cl (per flaska) med en genomsnittslig volymprocent på 13, kommer beräkningen att se ut så här: 600 x 0.75 liter x SEK 2618 per hektoliter = SEK 11781 att betala i alkoholskatt.

Får man sälja vin?

1 § För servering av spritdrycker, vin, starköl och andra jästa alkoholdrycker och av alkoholdrycksliknande preparat krävs tillstånd av den kommun där serveringsstället är beläget (serveringstillstånd).

Kan man beställa allt från Systembolaget?

Kostnad: Systembolaget tar inte ut någon extra avgift för privatimport utan priset sätts av leverantören och sedan läggs Systembolagets vanliga påslag på. För drycker utanför Sverige tillkommer en fraktkostnad på minst 1 615 kronor, men den kan bli högre beroende på hur mycket och varifrån du beställer.