:

Hur tar man hand om Palettblad?

Innehållsförteckning:

  1. Hur tar man hand om Palettblad?
  2. Hur tar man hand om Zebrablad?
  3. När ska man plantera om Zebrasköld?
  4. Hur får man palettblad att överleva vintern?
  5. Hur sköter man en Amazonsköld?

Hur tar man hand om Palettblad?

Palettblad behöver inte så mycket vatten. Vattna därför lite och ofta. Jorden ska vara lätt fuktig, varken för torr eller blöt. Palettblad växer snabbt och kan behöva planteras om emellanåt.

Hur tar man hand om Zebrablad?

Näring: Krukväxtnäring för gröna växter, Svag dos Krukväxtnäring i vattnet vår-höst, sedan 1 gång/månad. Läge: I halvskugga eller ljust, skuggas i söder.

När ska man plantera om Zebrasköld?

Omplantering. Plantera om växten varje två eller tre år, helst på våren. Har din Alocasia Zebrina blivit för stor för krukan? I så fall kan du ge växten mer utrymme genom att välja en större kruk.

Hur får man palettblad att överleva vintern?

Låt aldrig plantan torka ut helt. På vintern tappar palettblad dock blad generellt, och ser inte alltid så estetisk ut. Det går att använda växtbelysning eller klippa ner plantan lite på hösten för att slippa detta, läs mer längre ner om hur du får växten att se fin ut på vintern.

Hur sköter man en Amazonsköld?

Vattna försiktigt. Att Amazonskölden gillar luftfuktighet ska inte förväxlas med att den ska vattnas mycket. Vattnar du för mycket kommer bladen direkt att svara med att gulna och ruttna. Jag har planterat min i en lerkruka och vattnar bara en skvätt en gång i veckan nu under vintern.