:

Vad är ett individuellt avtal?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är ett individuellt avtal?
  2. Vad är ett Säkerhetsskyddsavtal?
  3. Vad får en tjänsteman göra?
  4. Vad innebär säkerhetsklass 1?
  5. Vem bestämmer kollektivavtal?
  6. Vad är ett avtalsområde?

Vad är ett individuellt avtal?

Så snart någon blir anställd finns det ett enskilt anställningsavtal mellan arbetsgivaren och arbetstagaren. Även om det inte finns uttalat och även om detta avtal inte är nedskrivet innehåller det många regler som bestäms av lagar och kollektivavtal.

Vad är ett Säkerhetsskyddsavtal?

En grundläggande princip inom säkerhetsskydd är att säkerhetskänslig verksamhet ska ha samma skydd oavsett var och hur den bedrivs. Säkerhetsskyddsavtal ska generellt sett tecknas i alla situationer där säkerhetskänslig verksamhet av en viss nivå kan komma att exponeras.

Vad får en tjänsteman göra?

Tjänstemannasysslor är typiskt sett; administrativa sysslor, personalledning, planering, inventering, utredning, uppföljning/analys och utvärderingsarbete, schemaläggning, budgetarbete, ekonomistyrning, fakturering, bokföring, bokslut, lönehantering, certifieringsarbete, marknadsföring, PR-arbete och kundvård etc.

Vad innebär säkerhetsklass 1?

I säkerhetsklass 1 placeras den som i en omfattning som inte är ringa får del av uppgifter i säkerhetsskyddsklassen kvalificerat hemlig, eller som till följd av sitt deltagande i verksamheten har möjlighet att orsaka synnerligen allvarlig skada för Sveriges säkerhet.

Vem bestämmer kollektivavtal?

Kollektivavtal kallas de skriftliga avtal som sluts mellan arbetstagarorganisationer, det vill säga facken, och enskilda arbetsgivare, och som bestämmer över arbetsvillkoren i form av lönesättning och annat.

Vad är ett avtalsområde?

Ett avtalsområde omfattar i regel samtliga företag som tillhör den arbetsgivarorganisation som Unionen tecknar avtal med, t ex Teknikarbetsgivaravtalet. Med vissa arbetsgivarorganisationer har vi flera avtalsområden, ex Sifs och HTFs avtal med Svensk Handel.