:

Hur får man dagisplats?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man dagisplats?
  2. Hur långt innan får man reda på förskoleplats?
  3. När Skriver man in barn på dagis?
  4. Hur ställer man sig i kö till förskola?
  5. Hur funkar Förskolekö?
  6. Hur lång tid tar det att få förskoleplats?

Hur får man dagisplats?

Gör ansökan om förskoleplats i god tid, helst minst ett halvår innan det är dags för ditt barn att börja på förskolan. Ansökan om förskoleplats gör du själv på din kommuns webbplats, där du också hittar anmälningsblanketten.

Hur långt innan får man reda på förskoleplats?

Platsgaranti. Ditt barn har enligt skollagen rätt till en förskoleplats senast fyra månader efter att anmälan har kommit in. Om du ansöker om en plats tidigare än fyra månader kommer du att en plats senast på ditt garantidatum* någonstans i Malmö stad. första datumet på startperioden som du önskar i din ansökan.

När Skriver man in barn på dagis?

Du kan ansöka om förskoleplats först när ditt barn har fötts. Ditt barn kan tidigast börja förskola vid ett års ålder. Ansök senast fyra månader innan det datum du har behov av plats.

Hur ställer man sig i kö till förskola?

Ansök och följ din ansökan Ansök till förskola eller pedagogisk omsorg via e-tjänsten Förskola och fritidshem. Ködatumet räknas från det datum du ansökt om plats. Ditt barns sexmånadersdag är det tidigaste ködatumet som går att få, även om du kan ansöka tidigare.

Hur funkar Förskolekö?

Ditt barns plats i kön När du ansöker om plats i förskola eller fritidshem får ditt barn ett ködatum och en preliminär (ungefärlig) köplats. Köplatsen kan påverkas av andra barns behov av förtur. Den kan också påverkas av när du vill ha plats.

Hur lång tid tar det att få förskoleplats?

Hur lång tid får det ta att en förskoleplats från det att en vårdnadshavare anmält behov av att en plats? När en vårdnadshavare har anmält önskemål om plats i en kommunal förskola ska kommunen erbjuda barnet förskola inom fyra månader.