:

Hur är väglaget idag?

Innehållsförteckning:

  1. Hur är väglaget idag?
  2. Vad har hänt på e6an?
  3. Är det halt?
  4. Är E6 saltad?
  5. Är e6an avstängd?
  6. Hur vet man om det är halt ute?

Hur är väglaget idag?

Trafikanter kan ha koll på väglaget via Trafikverkets hemsida. På en karta markeras vägarna med vilket väglag som råder: inga problem, risk för besvärligt väglag, besvärligt väglag samt snö och isvägbana. Här kan man även se bilder på väglaget via vägväderkameror.

Vad har hänt på e6an?

Fordon stillastående på E6 — helt stopp i ett körfält Det är problem i trafiken på E6 mellan trafikplatserna Falkenberg C och Falkenberg S i riktning mot Malmö. Orsaken är ett stillastående fordon, uppger Trafikverket.

Är det halt?

När det är minus tio grader och det ligger tjock snö på marken kör många med stor försiktighet eftersom de vet att det är halt väglag. Om det istället är runt noll grader kan en fuktig väg snabbt frysa till is utan att man märker det.

Är E6 saltad?

Vid temperaturer under 3-4 minus saltas inte längre de stora riksvägarna, utan plogas bara och får vara snöiga. Men det gäller inte E6, som saltas tills temperaturen understiger 7-8 minus, sedan är vita körbanor där också, säger Mats-Inge Persson på Vägverket i Halland.

Är e6an avstängd?

För närvarande finns inga aktuella störningar.

Hur vet man om det är halt ute?

Om du är ute och kör kan underkylt regn se ut som vanligt regn när det träffar den varma vindrutan. Var uppmärksam, är det minusgrader så är det inte vanligt regn! Snöspår: Vid snöfall är det vanligt att det bildas spår med barmark i körbanan.