:

Vad gör man om man glömt koden till Bankdosan?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör man om man glömt koden till Bankdosan?
  2. Hur vet man om man har utökat BankID?
  3. Hur länge är dosan blockerad?
  4. Vad är ett Kodkortsnummer?
  5. Vad är mobil identifiering?

Vad gör man om man glömt koden till Bankdosan?

Glömt pinkoden till säkerhetsdosan Se till att ha din säkerhetsdosa tillhands. Välj Personlig service och Bankärenden, så får du hjälp att låsa upp din säkerhetsdosa. Görs det denna väg, så tar det 5 arbetsdagar för dosan att börja fungera. Detta för att minska risken för att dosan hamnat i fel händer.

Hur vet man om man har utökat BankID?

Tryck på menyn (tre vågräta streck) och sedan Inställningar. 3. Tryck på Övriga tjänster - Mobilt BankID och sedan Utökad användning.

Hur länge är dosan blockerad?

Säkerhetsdosan släcks ner automatiskt efter en minut. Det är en säkerhetsåtgärd för att minska risken att obehöriga ska kunna använda dosan.

Vad är ett Kodkortsnummer?

Kodkort är ett kort med engångskoder som du använder till att aktivera ditt BankID för utökad användning, så att du kan lägga till nya mottagare för betalningar och överföringar i internetbanken. Du behöver bara göra detta en gång, därefter har ditt BankID den utökade funktionaliteten permanent.

Vad är mobil identifiering?

Mobilt SäkerhetsID är en ID metod för unga upp till 18 år. Mobilt SäkerhetsID fungerar på samma sätt som Mobilt BankID med samma BankID säkerhetsapp som Mobilt BankID för att logga in i Swedbanks och Sparbankernas mobil- och internetbank.