:

Kan man diska Mon Ami i diskmaskin?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man diska Mon Ami i diskmaskin?
  2. Vem har designat Mon Ami?
  3. Hur många delar finns tillgängliga i Mon Amie serien 2022?
  4. Hur får man bort svarta märken på porslin?
  5. Vilken porslinsfabrik kommer Mon Amie ifrån?
  6. Vem har designat Blå Blom?
  7. Var tillverkas tallrikar?
  8. Var produceras Rörstrand?

Kan man diska Mon Ami i diskmaskin?

Kan man diska Mon Amie i diskmaskin? Ja, porslinet tål maskindisk. Använd gärna skölj- eller spolglansmedel när du diskar.

Vem har designat Mon Ami?

En regnig midsommarafton i slutet av 1940-talet satt formgivaren Marianne Westman och avbildade en vit blomma, en skvattram. Skissen blev, efter avslutad examen på Konstfack, rivstarten på en osannolik designkarriär. Vid lanseringen 1952 hade servisen döpts till Mon Amie och blommorna fått sin koboltblåa färg.

Hur många delar finns tillgängliga i Mon Amie serien 2022?

Till serien adderas fyra nya, efterlängtade delar som finns tillgängliga från 1 mars 2022. Färg & Blanches design-idé var att undersöka hur en textilliknande känsla kan översättas till porslin.

Hur får man bort svarta märken på porslin?

Vanligast är dock svarta streck som är metall från framförallt bestick och inte repor i själva glasyren. Citronsyra med lite hett vatten brukar hjälpa till att få bort dessa. Kontrollera gärna att fotringen under tallriken inte har någon vass bit som sticker upp. Denna kan repa en annan tallrik.

Vilken porslinsfabrik kommer Mon Amie ifrån?

Mon Amie är en av de mest klassiska serviserna från Rörstrand, med sina stilfulla koboltblå blommor. Historien började som en skiss framtagen en regnig midsommarafton och slutade som en designklassiker. Marianne Westmans mönster Mon Amie är idag en älskad favorit i många hem.

Vem har designat Blå Blom?

På 1860- och 1870-talen tog Rörstrand och Gustavsberg upp denna idé. I Rörstrands priskurant år 1868 avbildas både kaffe- och tekoppar "med upphöjda kulörta blommor" och av bilderna framgår tydligt att dekoren föreställer blomster. Från 1874 producerade Gustavsberg en kaffeservis "med upphöjda blå blommor".

Var tillverkas tallrikar?

All vår tillverkning sker i Gustavsberg 20 km öster om Stockholm. Mycket görs för hand. Processen börjar med att gjuta formar i gips. Dessa använder vi sedan för att antingen forma porslinet med fast massa eller gjuta med flytande.

Var produceras Rörstrand?

Rörstrands porslin tillverkas i Indonesien, Thailand, Ungern och Sverige. Läs mer om Fiskars Uppförandekod för leverantörer här.