:

Hur får man inloggning till SchoolSoft?

Innehållsförteckning:

 1. Hur får man inloggning till SchoolSoft?
 2. Vad har man för inloggning på skola 24?
 3. Varför kan jag inte anmäla frånvaro på SchoolSoft?
 4. Hur loggar vårdnadshavare in på Skola24?
 5. Hur lägger man in frånvaro i Skola 24?
 6. Hur ser man om man fått frånvaro?
 7. Vart kan man se hur mycket frånvaro man har?
 8. Hur hittar man Klasslistor på SchoolSoft?
 9. Hur kan man byta lösenord på SchoolSoft?

Hur får man inloggning till SchoolSoft?

Ange ditt användarnamn (fö[email protected]elev.valjeviken.se) och din e-postadress (fö[email protected]elev.valjeviken.se) samt välj ”Deltagare” om du är elev och klicka ”Skicka nytt lösenord”, så kommer ett engångslösenord att skickas till din ”fö[email protected]elev.valjeviken.se” adress.

Vad har man för inloggning på skola 24?

Skola24 Användarkonto Har du inlogg via BankID i webbgränssnittet, men den inte fungerar för appen (vilket är en möjlig inställning för skolan), kan du skapa användarnamn och lösenord via länken ”Aktivera konto för Skola24 MobilApp” på inloggningssidan för Skola24 webb.

Varför kan jag inte anmäla frånvaro på SchoolSoft?

Om det endast gäller en lektion så kan du klicka på dagen och välja vilken/vilka lektioner som frånvaron gäller. Om en lektion börjat kan du inte frånvaroanmäla den.

Hur loggar vårdnadshavare in på Skola24?

Ett annat alternativ är en s.k. SSO-inloggning (inloggning med E-legitimation). Då kan du gå till skola24.se och titta efter domännamnet följt av –sso för att logga in, alternativt har skolan lagt en länk på sin hemsida/kommunsida för vårdnadshavare där man kan logga in.

Hur lägger man in frånvaro i Skola 24?

Med ett konto i Skola24 kan du:

 1. anmäla frånvaro direkt via Skola24 webbplats ale.skola24.se. ...
 2. se ditt barns frånvaro.
 3. meddela skolan att du har sett ditt barns frånvaro.
 4. frånvaroanmäla direkt via webben eller mobilappen.
 5. se ditt barns schema.
 6. få en sms-avisering när ditt barn har ogiltig frånvaro (årskurs 1–9).

Hur ser man om man fått frånvaro?

Om en elev är frånvarande under en längre tid eller vid upprepade tillfällen ska skolan utreda vad frånvaron beror på. Det är då viktigt att skolan för en dialog med elevens vårdnadshavare kring elevens frånvaro. I vissa fall behöver skolan ta kontakt med elevens hemkommun för att komma till rätta med elevens frånvaro.

Vart kan man se hur mycket frånvaro man har?

Hur mycket du är frånvarande är offentliga uppgifter. Vem som helst kan därför kontakta skolan för att få reda på uppgifter om frånvaron. Är du borta från skolan utan att ha anmält frånvaro eller fått ledigt räknas det som ogiltig frånvaro.

Hur hittar man Klasslistor på SchoolSoft?

Ta bort markeringen om du vill att dina kontaktuppgifter ska synas i klasslistor och andra grupplistor. För åtkomst till ditt konto i appen SchoolSoft, bocka för rutan Åtkomst från app i Min profil.

Hur kan man byta lösenord på SchoolSoft?

Skriv in ditt användarnamn och den E-postadress du har lämnat in till skolan och SchoolSoft. Vet du inte vilken e-postadress det är kontakta supporten eller prata med en mentor/lärare. När du har skrivit in dina uppgifter - klicka på Skicka nytt lösenord. Du får ditt nya lösenord till den mailen du precis angav.