:

Hur kollar man stamtavla?

Innehållsförteckning:

  1. Hur kollar man stamtavla?
  2. Hur får man stamtavla på hund?
  3. Har ingen stamtavla?
  4. Hur ser en stamtavla ut katt?
  5. Vad står på en stamtavla?
  6. Vad kostar en stamtavla hund?
  7. Hur får man stamtavla till katt?
  8. Varför stamtavla katt?
  9. Varför ska man ha stamtavla?

Hur kollar man stamtavla?

Här finner du bland annat stamtavlor och resultat från veterinärundersökningar och tävlingar. SKKs onlinetjänst Hunddata ger åtkomst till de uppgifter som finns registrerade i Svenska Kennelklubbens databas. Här finner du hundens födelsedatum, stamtavla och uppfödare.

Hur får man stamtavla på hund?

När du hämtar din valp ska du med valpens registreringsbevis. Ett registreringsbevis från Svenska Kennelklubben är valpens id-handling där registreringsnumret kan liknas vid ett ”personnummer”. Registreringsbeviset innehåller bland annat information om valpens födelsedata, färg, föräldradjur och stamtavla.

Har ingen stamtavla?

Det betyder att hunden inte har en stamtavla (registreringsbevis) utfärdad av Svenska Kennelklubben. Vanligtvis är det fråga om en blandrashund, men det kan även vara en hund med renrasiga föräldrar men där uppfödaren av någon orsak inte registrerat valpkullen hos SKK.

Hur ser en stamtavla ut katt?

Stamtavlan är själva utskriften från stamboken för enskild katt; stamtavlan är alltid präglad och attesterad av stambokföraren. Stamtavlan skrivs ut i kraftigare A4 med bigning i mitten, i något gråaktig ton.

Vad står på en stamtavla?

En stamtavla är ett dokument som intygar att ett djur, i detta fall en hund är av en viss ras. Stamtavlan bevisar även att hundens ursprung är rent, och inte består av allt för många gener som tillhör andra raser. Stamtavlor är även kvalitetsbevis som intygar att hunden bör ha vissa egenskaper.

Vad kostar en stamtavla hund?

Registrering

Valpar och importerAvgift SEK
Hel valpkull över 5 månader (675kr + 90 kr ägarregistrering ingår i avgiften för varje valp)765 kr/valp + ev avgift för postförskott
Importerad hund från annat nordiskt land (495 kr + 90 kr ägarregistrering ingår i avgiften för hunden)585 kr/hund + ev avgift för postförskott

Hur får man stamtavla till katt?

Är ni två ägare till katten – kanske med olika stamnamn – är det den som är registrerad som huvudägare som ska stambokföra kullen och skriva under ansökan. Honkatt som används i avel inom SVERAK ska vara stambokförd i SVERAK (stamtavla med SVERAK-regnr).

Varför stamtavla katt?

Stamtavlan underlättar planeringen av aveln genom att man kan se vilka anlag katten kan ha, undvika inavel samt spåra eventuella ärftliga sjukdomar till tidigare generationer. Inom kattklubbarna godkänns endast avel med katter som har en godkänd stamtavla.

Varför ska man ha stamtavla?

Stamtavla och bakgrund En hund med stamtavla har fördelen att man vet vilken bakgrund hunden har och att man själv kan kontrollera vilka anlag som kan finnas både vad gäller mentalitet och exteriör. En hund utan stamtavla kan också ha genomgått vissa tester och undersökningar, be att få all information om hunden.