:

Vad är Canvas app?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är Canvas app?
  2. Hur fungerar Canvas?
  3. Kan inte logga in på Umeå universitet?
  4. Hur får man sitt UMU-ID?
  5. Vad är mitt UMU-ID?

Vad är Canvas app?

Canvas Apps Är att jämföra med en blank canvas (därav namnet) där du kan måla upp ett gränssnitt nästan exakt så som du vill. Det brukar jämföras med att vara en blandning av PowerPoint, där du designar utseendet med enkla medel, och Excel, där affärslogiken byggs med hjälp av excel-liknande formler.

Hur fungerar Canvas?

Hur fungerar appen ”Canvas Student”? Med appen får du uppdateringar om kursen direkt till din telefon. Du kan få notiser då din lärare lämnat respons och kommentarer på en inlämningsuppgift och skicka och ta emot meddelanden till/från andra i kursen.

Kan inte logga in på Umeå universitet?

Du MÅSTE aktivera ditt konto Umu-id vid Umeå Universitet Då du skapar Umu-id skapas även ett AD-konto. Kontonamnen är desamma och även lösenorden. Du kan sedan ändra lösenord så att de blir olika men det rekommenderas inte.

Hur får man sitt UMU-ID?

Du kan aktivera ditt Umu-id via aktiveringsguiden på två olika sätt:

  1. Konto på antagning.se. Du kan aktivera ditt Umu-id med hjälp av ditt konto på Antagning.se senast en vecka innan terminen startar. Aktiveringsguiden.
  2. Konto på eduID. Du kan aktivera ditt Umu-id med hjälp av ditt konto hos eduID. Aktiveringsguiden.

Vad är mitt UMU-ID?

För att kunna logga in i de flesta av universitetets system och tjänster använder du ditt Umu-id. Umu-id hette tidigare CAS. Kontot består av ett användarnamn och ett lösenord. Ett användarkonto, Umu-id, skapas automatiskt när en person kommer in i personalsystemet.