:

Vart hittar man Anläggningsid?

Innehållsförteckning:

  1. Vart hittar man Anläggningsid?
  2. Hur hittar jag Anläggningsnummer?
  3. Hur ser man Anläggningsid?
  4. Vad är Anläggningsnummer?
  5. Måste man ha två elbolag?

Vart hittar man Anläggningsid?

Ditt anläggnings-ID går att hitta på lite olika sätt ⚡️ Via ditt elnätsbolag – kontakta ditt elnätbolag via kundservice, bor du i lägenhet är det ett hett tips att ha lägenhetsnumret* förberett när du ringer in. *lägenhetsnumret brukar sitta på dörren, i entrén eller på ditt postfack.

Hur hittar jag Anläggningsnummer?

Hur hittar jag mitt anläggnings-ID till min nya bostad vid en flytt? Kontakta den förra ägaren och be denna skicka över en kopia på en elhandels- eller elnätsfaktura. Ditt anläggningsnummer står alltid specificerat på dessa fakturor. Om du flyttar in i en hyresrätt kan du kontakta din nya hyresvärd.

Hur ser man Anläggningsid?

Du hittar ditt anläggnings-ID på din faktura eller på din elmätare. Du kan också fråga din mäklare, din hyresvärd, eller ta hjälp av ditt elnätsbolag. Flyttar du till lägenhet behöver du veta ditt lägenhetsnummer innan du kontaktar elbolaget, för att de ska kunna ta reda på ditt anläggnings-ID.

Vad är Anläggningsnummer?

Ett anläggnings-ID är ett unikt 18-siffrigt nummer som berättar vilken elmätare som tillhör just din bostad. Man kan säga att det är elmätarens personnummer. Alla elmätare har med andra ord ett unikt anläggnings-ID. Anläggnings-ID börjar alltid med 735 999.

Måste man ha två elbolag?

Ibland kommer frågan för att man är säker på att man betalat sin räkning, och så kommer det en påminnelse. Då har du förmodligen bara betalat den ena av dina två fakturor. Det korta svaret är att det behövs två olika avtal för att lampan ska lysa hemma hos dig, ett för elnät och ett för elhandel.