:

Vad är TO4?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är TO4?
  2. Vad ska jag göra med mina teckningsoptioner?
  3. Kan man sälja teckningsrätter?
  4. Hur säljer man teckningsrätter Avanza?
  5. Vad är vederlagsfri teckningsoption?

Vad är TO4?

Enligt optionsvillkoren för teckningsoptioner i serie TO4 innebär förmånsemissionen att teckningskursen vid teckning av aktie genom utnyttjande av teckningsoption ska räknas om på så vis att den nya teckningskursen motsvarar teckningskursen i förmånsemissionen.

Vad ska jag göra med mina teckningsoptioner?

Hur omvandlar jag mina teckningsoptioner till aktier? Det går bara att omvandla teckningsoptionerna till aktier under den eller de förutbestämda teckningsperioderna. Om teckningsoptionens teckningspris är lägre än aktiens aktuella kurs tjänar du på att omvandla dessa till aktier istället för att köpa aktien på börsen.

Kan man sälja teckningsrätter?

Om du inte vill delta i nyemissionen kan du sälja dina teckningsrätter. Tänk då på att sälja teckningsrätten och inte själva aktien. Teckningsrätten benämns ofta TR eller Subscription Right. Teckningsrätter säljer du på börsen precis som vanliga aktier.

Hur säljer man teckningsrätter Avanza?

Tänk på att sälja teckningsrätterna och inte aktien. Teckningsrätterna har ett TR i namnet och syns på ditt konto under ”Övriga värdepapper”. I erbjudandet kan du se när sista datum för att sälja teckningsrätterna är. Courtaget vid en försäljning av teckningsrätterna är max 50% av försäljningssumman.

Vad är vederlagsfri teckningsoption?

En teckningsoption är ett värdepapper som ger innehavaren rätt att köpa en nyemitterad aktie till en viss kurs under en bestämd tid. En teckningsoption används ofta som en del av ett belöningssystem där nyckelmedarbetare i ett företag kan ges rätt att under vissa förutsättningar teckna aktier i framtiden.