:

Får man cykla i Humlegården?

Innehållsförteckning:

  1. Får man cykla i Humlegården?
  2. Är det tillåtet att cykla i skogen?
  3. Vad är det för träd i Humlegården?
  4. Får man äta på pendeltåg?
  5. Var på pendeln får man ha hund?

Får man cykla i Humlegården?

CyklingHumlegårdens gångvägar är inte tillåtet, eftersom cykel räknas som fordon och därmed ska följa samma trafikregler som alla andra fordonsförare.

Är det tillåtet att cykla i skogen?

Att cykla i naturen är härligt och enligt allemansrätten får du cykla både i naturen och på enskilda vägar. Men tänk på att inte cykla över en tomt, plantering eller mark som lätt kan skadas.

Vad är det för träd i Humlegården?

Året till ära finns nu en liten plantering med växter från 1600-talet. Eftersom träden saknar skyltar – något som vi är bortskämda med i Bergianska – så var det nödvändigt att Eva pekade ut för oss de olika träden: mammutträd och atlasceder, platan och tysk lönn, svart valnöt och hemlock m.

Får man äta på pendeltåg?

Enligt SL är det tillåtet att exempelvis äta en frukt i kollektivtrafiken. Men att äta sina lunchlåda eller middag på bussen eller i tunnelbanan är inte okej. – Våra ordningsregler säger att man inte får förtära mat som kan väcka obehag.

Var på pendeln får man ha hund?

Precis som på SL tunnelbana, buss, och tvärbana kan du ha med dig din hund på pendeltåg. Vid dörrarna på den spårbundna trafiken finns dekaler som talar om var i vagnarna pälsdjur är tillåtet.