:

Vilken Lampsockel har jag?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken Lampsockel har jag?
  2. Vilken strålkastare har min bil?
  3. Var hittar du information om hur du kan byta lampan?
  4. Hur vet man Storlek på glödlampa?
  5. Hur vet man om man har Xenon lampa?
  6. Var kan man byta lampor på bilen?
  7. Får man ha xenon på halvljus?

Vilken Lampsockel har jag?

Lampa med rött sken som endast sitter bak på bilen. Det röda skenet tydliggör bilens bredd och orientering (rött sken = bak på bil). Positionslampan (vitt ljus) är bakljusets motsvarighet på framsidan av bilen.

Vilken strålkastare har min bil?

Guiden har rätt i de allra flesta fall men för att vara helt säker rekommenderar vi alltid att du även tittar i bilens instruktionsbok, eller ännu hellre tar ut en lampa, jämför den med bilden du får från Osrams Lampguide och läser på lampans typbeteckning. Klicka här för att öppna ett nytt fönster med lampguiden.

Var hittar du information om hur du kan byta lampan?

Du bör enkelt kunna hitta lampan genom att följa instruktionsboken. Du kan behöva vika tillbaka en bit tyg eller öppna en liten lucka från insidan men detta ska vara uppenbart. Kom ihåg att fungerande lampor är ett lagkrav. Det är därför oerhört viktigt att byta ut dem så fort som möjligt.

Hur vet man Storlek på glödlampa?

E14 är den mindre versionen av E27 och också en av de vanligaste och mest använda sockelstorlekarna, och kallas ibland liten Edisonskruv, eller "glödlampa med liten sockel". E14-lampor finns som glödlampor, CFL, halogen och LED. Lampan har en 14 mm sockel som skruvas i lampan och är lämplig för 230/240V.

Hur vet man om man har Xenon lampa?

Hur man vet att man har xenonlampor i sin egen bil kan man enkelt kolla dels öppna huven och kolla vad de står uppe på strålkastaren. En xenonstrålkastare brukar vara märkt med ”HID” som står för High Intense Discharge alltså en högintensiv urladdning.

Var kan man byta lampor på bilen?

Pris byta lampor bil Behöver du byta lampor på din bil ingår det som standard i servicekostnaden. Gör du det utanför en servicekontroll kan du räkna med ett från pris mellan 250-500 kr per lampa*. *Priset varierar mellan märke, modell samt beroende på vilken typ av belysning bilen har.

Får man ha xenon på halvljus?

SVAR: Det är inte tillåtet att konvertera halogenstrålkastare till xenon, varken på hel- eller halvljus, och det är inte heller tillåtet att konvertera extraljus. Tyvärr säljs det ändå en hel del konverteringsprodukter av mycket skiftande kvalitet.