:

Kan man Övervattna fredskalla?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man Övervattna fredskalla?
  2. Varför vissnar Fredskallan?
  3. Kan fredskalla stå mörkt?
  4. Hur ofta ska man vattna Paradisträd?
  5. Varför dör min Monstera?

Kan man Övervattna fredskalla?

Vattna igenom plantan ordentligt med ljummet vatten och låt jorden torka upp något innan du vattnar igen. Känn med fingret, vattna när jorden är lätt fuktig. Duscha gärna hela växten en gång i månaden så håller sig bladen fräschare. Fredskallan är en utmärkt växt att plantera i självvattnande krukor.

Varför vissnar Fredskallan?

Fredskallan är en sumpväxt och jorden får inte torka ut. Att jorden blivit för torr märker du lätt på att bladen börjar sloka. Vattna regelbundet och se till att jorden hålls lätt fuktig hela tiden. Extra bra är det om du vattnar med mjukt vatten.

Kan fredskalla stå mörkt?

Fredskallan är en sumpväxt som aldrig ska torka ut. Den trivs bäst i ljusa fönster men klarar sig också bra i mörkare vrår. Blomningen är dock vanligare om den får stå ljust.

Hur ofta ska man vattna Paradisträd?

Paradisträdet vattnas rejält så att jorden blir helt genomfuktad. Eftersom paradisträdet kan lagra vatten ska man låta jorden torka upp mellan vattningarna. Det räcker med vattning med några veckors intervaller, på vintern ännu mer sällan. Man bör undvika övervattning eftersom det får rötterna att ruttna.

Varför dör min Monstera?

En monstera behöver nämligen syre för att överleva, och om jorden är allt för blöt under en längre period fylls luftfickorna med vatten vilket slutar med att växten drunknar och bladen gulnar.