:

Varför fastnar tråden i symaskinen?

Innehållsförteckning:

 1. Varför fastnar tråden i symaskinen?
 2. Varför blir undertråden trasslig?
 3. Vad är trådspänning?
 4. Hur man trär en symaskin?
 5. Var kan jag köpa symaskin?
 6. Vad ska man ha för trådspänning?
 7. Hur ändrar man trådspänning?
 8. Hur använder man en Nålträdare?
 9. Vad kostar en enkel symaskin?
 10. Vad är en Spolkapsel?

Varför fastnar tråden i symaskinen?

Man kan behöva justera sin trådspänning beroende på vilket material man syr i. Kontrollera att övertråden är rätt trädd. Pressarfoten ska alltid vara uppfälld vid trädning därför att då går trådspänningsbrickorna isär så att tråden kan lägga sig emellan dem.

Varför blir undertråden trasslig?

Trådtrassel inträffar under tyget, så du kanske tror att undertråden är problemet och kontrollerar om spolen är korrekt placerad i spolkapseln eller till och med byter ut spolen.

Vad är trådspänning?

Trådspänning – här kan du justera hur hårt spänd tråden ska vara. Stygnlängd – här justerar du längden på stygnen. Stygnbredd - här justerar du bredden på stygnen. Nålen – tänk på att byta till en stretchnål när du syr i trikå.

Hur man trär en symaskin?

Trä symaskinen

 1. Trä symaskinen. ...
 2. Glöm inte sätta på trådrullestoppet.
 3. Trä sytråden runt spolens spänningslist som är markerad med nummer ett.
 4. Håll i tråden och dra ner den i höger kanal som är markerad med nummer två.
 5. Dra tråden runt trådledarplattan som är markerad med nummer tre.

Var kan jag köpa symaskin?

Symaskin. Hos Elgiganten hittar du den perfekta symaskinen för både stora och små projekt. Vi har ett stort sortiment av symaskiner för såväl proffs och nybörjare - mekanisk, datoriserad, overlock, broderi, coverstich, kviltning, med flera.

Vad ska man ha för trådspänning?

Målet är att övertråd och undertråd ska mötas mitt i tyget. Om man ser övertråden liksom tittar fram mellan stygnen på undersidan, då är tråden inte tillräckligt hårt spänd, dvs den har dragits ner av undertråden. Då bör man öka trådspänningen lite i taget, tills övertråden inte syns på undersidan.

Hur ändrar man trådspänning?

Det är lite olika på olika maskiner, men på de flesta justerar man trådspänningen på övertråden. Då sitter det en bricka någonstans på vägen där man trär igenom tråden där tråden ska in emellan. Det är viktigt att tråden går in ordentligt emellan brickorna, för annars fungerar inte trådspänningen som den ska.

Hur använder man en Nålträdare?

Med nålträdaren/nålhållaren går det lätt att hålla, föra in eller ta bort overlocknålar, liksom att trä dem. Nålträdaren/nålhållaren kan förvaras i griparluckan på L 450/460. Nålträdaren/nålhållaren kan användas med alla nålar för alla overlockmaskiner.

Vad kostar en enkel symaskin?

Vill du ha en symaskin av högre kvalitet och med något fler funktioner, men som fortfarande är enkel att använda även för en nybörjare, får du räkna med att lägga omkring 2 000 till 3 000 kronor.

Vad är en Spolkapsel?

Spolen tillverkas i plast eller metall. På symaskinen finns vanligen en anordning där undertrådsspolen kan placeras för att maskinellt spola av tråd från en vanlig trådrulle till spolen. När undertrådsspolen fyllts med tråd placeras den beroende på symaskinsmodell i en spolkapsel eller direkt i maskinens skyttel.