:

Hur kommer man till Abisko?

Innehållsförteckning:

  1. Hur kommer man till Abisko?
  2. Vad kostar det att åka till Abisko?
  3. Vad kostar nattåget till Abisko?
  4. Hur tar man sig till Storulvån?
  5. Kan man hyra bil i Abisko?
  6. Är vägen till Storulvån öppen?
  7. Hur ser nattåg ut?
  8. När stänger Storulvån?

Hur kommer man till Abisko?

Du som ska till Abisko kan ta tåget ända fram till Abisko Turiststation, som har egen järnvägsstation, samt busshållplats. Ska du åka till Lappland kan du ta tåget till Murjek, Gällivare, Kiruna eller Abisko. Därifrån åker du vidare med buss till din destination.

Vad kostar det att åka till Abisko?

Innan du reser från Stockholm till Abisko är det bra att veta vilken biljett du kan köpa och hur mycket den kostar de närmaste sju dagarna: Priset på en flyg biljett är i genomsnitt 1 259 kr för enkel resa på denna färdväg. Priset på en tåg biljett är 900 kr i genomsnitt för enkel resa på denna rutt.

Vad kostar nattåget till Abisko?

Det bästa sättet att få ett billigt pris är att boka din biljett så långt i förväg som möjligt och att undvika att resa i rusningstrafik. En genomsnittlig biljett från Stockholm till Abisko kostar omkring 1132 kr om du köper den samma dag, men de billigaste biljetterna du kan hitta ligger på 1120 kr.

Hur tar man sig till Storulvån?

Storulvåns fjällstation ligger utanför Duved, det är också där du hittar närmsta tågstation. Både SJ och Snälltåget har avgångar som stannar i Duved respektive Enaforsholm under vintersäsongen. Sommartid är det mestadels SJ som åker hit men även Snälltåget har ett antal avgångar på sensommaren/hösten.

Kan man hyra bil i Abisko?

Bilhyra i Abisko, Garanterat Bäst Pris. Boka Idag! - Rentalcars.com.

Är vägen till Storulvån öppen?

Mellan 1 februari och 15 april är vägen stängd nattetid mellan 22-08. Vägen kan även stänga med mycket kort varsel om vädret är dåligt, det är då Trafikverket som avgör om vägen är säker att färdas på eller inte.

Hur ser nattåg ut?

I sovvagnarna är sängarna färdigbäddade, i liggvagnarna bäddar du själv med kudde, örngott, filt och lakan som ligger i kupén. Ett tips som underlättar om ni är flera som delar kupé är att den som har översta bädden lägger sig först och den som ligger underst stiger upp först.

När stänger Storulvån?

STF Storulvån Fjällstation

Telefon:+70
Antal bäddar:100 >
Adress:STF Storulvån Fjällstation, 83771 Duved
Öppettider 2022:17 juni - 2 oktober
Öppettider 2023:16 februari - 23 april 15 juni - 1 oktober