:

Vill bli bilförsäljare?

Innehållsförteckning:

  1. Vill bli bilförsäljare?
  2. Hur många jobb inom motorbranschen?
  3. Hur är det att jobba som Servicerådgivare?
  4. Hur mycket tjänar en Servicerådgivare?
  5. Hur blir man Servicerådgivare?
  6. Hur bra är min lön?
  7. Vad gör en Servicesäljare?

Vill bli bilförsäljare?

Det finns olika vägar man kan gå för att bli bilförsäljare. Man kan utbilda sig inom gymnasieskolan på Handels- och administrationsprogrammet, inriktning Handel och service, eller Samhällsvetenskapliga programmet, inriktning Ekonomi. Det är ofta en merit att man har kunskaper om bilar.

Hur många jobb inom motorbranschen?

I Sverige jobbar 3 000 personer på 100 orter, med koncentration till de största städerna och i Skaraborg och Mälardalen.

Hur är det att jobba som Servicerådgivare?

Du kommer att arbeta med att leda och fördela det dagliga arbetet samt att ansvara för att dagens arbete blir utfört och klart i rätt tid. I arbetsuppgifterna ingår bl. a. att administrera, boka och planera jobb till mekanikerna, ta betalt av kunden samt beställning av reservdelar.

Hur mycket tjänar en Servicerådgivare?

33 800 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Hur blir man Servicerådgivare?

Utbildning till bilmekaniker finns inom gymnasieskolan på Fordons- och Transportprogrammet, inriktning personbil eller lastbil och mobila maskiner. Utbildning finns också inom fristående skolor. En Kundmottagare och verkmästare på bilverkstad måste ha körkort.

Hur bra är min lön?

Medianlön mellan kön

MänSkillnad
10:e percentilen24 000900
25:e percentilen27 8001 600
75:e percentilen41 1003 900
90:e percentilen54 0008 000

Vad gör en Servicesäljare?

Som servicesäljare på Bilbolaget är du spindeln i nätet. Du har dagligen mycket kontakt med verkstaden, försäljningsavdelningen, leverantörer och kunder. Du arbetar samordnande med stort fokus på kund och service. Uppgifterna handlar om allt från rådgivning till försäljning av reservdelar och tillbehör.