:

Hur kan man få lägre ränta?

Innehållsförteckning:

 1. Hur kan man få lägre ränta?
 2. Hur låg ränta kan man få 2021?
 3. Kan bolåneräntan bli lägre?
 4. Vad är Ränterabatt bolån?
 5. Kan man förhandla ner räntan hos SBAB?
 6. Hur ofta förhandla bolån?
 7. När kan man få amorteringsfritt?

Hur kan man få lägre ränta?

4 tips när du ska förhandla räntan

 1. Hitta lägsta boräntan med bolåneförmedling. Använd en bolåneförmedlare för att pruta på ditt bolån. ...
 2. Jämför listränta och snittränta. Det lönar sig att vara lite aktiv själv också och göra sin ”hemläxa”. ...
 3. Byt bolån – inte bank. ...
 4. Håll koll på ränterabatten.

Hur låg ränta kan man få 2021?

När man tittar på det allmänna ränteläget och jämför rörliga bolån med bundna, ligger bundna ännu lägre. Under mars 2021 låg 2 års bundna räntor lägst på 1,25 procent, därefter kom fem års bundna räntor på 1,39 procent och högst kom rörliga bolån på 1,51 procent.

Kan bolåneräntan bli lägre?

Om räntan gå upp eller ner under de 5 åren spelar ingen roll, din ränta är densamma oavsett. Om du istället har rörlig ränta så blir ditt lån dyrare om räntan går upp och billigare om räntan går ner.

Vad är Ränterabatt bolån?

Ränterabatt är det du får om du förhandlar din ränta. Det kan tex vara att du får 0,5 procentenheter i rabatt dvs om listräntan ligger på 2 procent blir du erbjuden en ränta på 1,5 procent.

Kan man förhandla ner räntan hos SBAB?

SBAB förhandlar dock inte om räntan med varje enskild kund. Räntan på ditt bolån påverkas istället av hur mycket du lånar och din belåningsgrad, dvs hur stort ditt bolån är i förhållande till värdet på din bostad. Det är här du själv har möjlighet att påverka vad din ränta blir.

Hur ofta förhandla bolån?

Det går att förhandla om bolån – var bara uppmärksam på om det är räntesatsen eller ränterabatt ni diskuterar. Det går ofta att förhandla om räntevillkoren. Var aktiv och ta upp frågan med banken så har du möjlighet att få bättre villkor än deras annonserade ränta, eller listräntan som den också kallas.

När kan man få amorteringsfritt?

Ett bolån kan vara amorteringsfritt, om du kommit överens med banken om att du inte behöver amortera. Men om ditt lån uppgår till 50 procent eller mer av bostadens värde måste du enligt lag amortera. Du måste också amortera om dina bolån är stora i förhållande till din inkomst.