:

Vad finns det för jobb inom turism?

Innehållsförteckning:

 1. Vad finns det för jobb inom turism?
 2. Hur blir man Travel agent?
 3. Vad gör en Turistinformatör?
 4. Vad kan man guida om?
 5. Hur mycket tjänar en Turistinformatör?
 6. Vad kan man bli efter turismprogrammet?
 7. Hur är en bra guide?
 8. Hur mycket tjänar en turism?
 9. Vad kan man jobba med efter hotell och turism?
 10. Vad kan man göra efter hotell och turismprogrammet?

Vad finns det för jobb inom turism?

Till yrken Inom turismnäringen räknas jobb inom till exempel hotell- och restaurang, konferens, camping, resebranschen och trafikföretag. Inom den offentliga sektorn finns institutioner och myndigheter som arbetar med att främja turismen på olika nivåer i samhället.

Hur blir man Travel agent?

Utbildning. Bra grundutbildning finns på gymnasieskolans Hotell- och turismprogrammet. Lämpliga utbildningar kan finnas inom yrkeshögskola och folkhögskola samt på högskolor/universitet, inom KKU och hos privata utbildningsanordnare.

Vad gör en Turistinformatör?

Turistinformatörer ger information till besökare och ofta ingår det i arbetsuppgifterna att bemanna turistbyrån. Arbetet innebär många kontakter med turister som behöver råd och hjälp med att hitta till diverse besöksmål.

Vad kan man guida om?

En guide är ofta specialist och informerar om exempelvis en ort, ett visst område eller en sevärdhet och/eller leder gruppvisningar, stadsvandringar, bussrundturer eller museibesök. Som guide har du också intresset och förmågan att förmedla din kunskap till andra människor.

Hur mycket tjänar en Turistinformatör?

30 800 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad kan man bli efter turismprogrammet?

Olika områden du kan jobba inom;

 • Samhällsplanering.
 • Destinationsutveckling och strategisk planering.
 • Produktutveckling inom turism.
 • Utredning.
 • Internationellt arbete med turismfrågor.
 • Hotellnäringen.
 • Reseproduktion.
 • Turoperatörer.

Hur är en bra guide?

En bra guide lämnar mångsidig, saklig och objektiv information och undviker personliga värderingar i politiska, moraliska, etniska eller religiösa frågor. Berättar guiden en saga, legend eller tradition ska guiden förtydliga att denna inte baserar på fakta.

Hur mycket tjänar en turism?

24 900 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad kan man jobba med efter hotell och turism?

Det här lär du dig på hotell- och turismprogrammet Att jobba i hotell- och turistbranschen innebär många omväxlande arbetsuppgifter — allt från att ta emot gäster, använda olika bokningssystem till att boka eller organisera och genomföra olika typer av konferenser och evenemang.

Vad kan man göra efter hotell och turismprogrammet?

Vad kan man bli efter Hotell- och turismprogrammet på gymnasiet? Hotell- och turismprogrammet är ett bra val för dig som vill arbeta inom områden som hotell, turism eller konferens. Det är ett yrkesprogram, vilket betyder att du blir förberedd för att gå direkt ut i arbetslivet efter gymnasiet.