:

Vad är Samtalskort?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är Samtalskort?
  2. Hur kan man bli soldat i Sverige?
  3. Får man ha sin mobil i lumpen?
  4. Vad krävs för att komma in i lumpen?
  5. Är det svårt att bli soldat?

Vad är Samtalskort?

Samtalskort har många olika användningsområden som i psykoterapi, utredningsarbete, grupputveckling, handledning, utbildning, personlig utveckling osv. De fungerar som ett hjälpmedel för att prata om känslor och de passar perfekt för socialarbetare, psykologer, psykoterapeuter, lärare etc.

Hur kan man bli soldat i Sverige?

Grundutbildningen genomförs med värnplikt – oavsett om man kallas till mönstring eller ansöker frivilligt om prövning att bli antagen. För att kunna söka utbildningen måste du vara svensk medborgare och ha fyllt 18 år. Militära grundutbildning kan du söka frivilligt via Rekryteringsmyndighetens webbplats.

Får man ha sin mobil i lumpen?

Får jag ha min mobil med mig? Mobiltelefon kan du ha med dig till utbildningen men på vissa övningar är det olämpligt att bära mobil av säkerhetsskäl. Du kommer ha möjlighet att använda din mobil under lediga raster/kvällar/tider.

Vad krävs för att komma in i lumpen?

Grundkrav

  • Svensk medborgare. Dubbla medborgarskap accepteras.
  • Du ska vara 18 år eller äldre vid ansökningstillfället.
  • För att bli antagen till en grundutbildning med värnplikt måste du avsluta grundutbildningen det kalenderår du fyller 45 år.

Är det svårt att bli soldat?

Att jobba som soldat efter gymnasiet innebär att du har ett arbete med många utmaningar. Du jobbar mycket i grupp där var och en har sin speciella placering. Uthållighet och stresstålighet är två egenskaper som ofta krävs av dig. Du måste också vara en god lagspelare och kunna ta eget ansvar.