:

Hur mycket tjänar män som statistiker?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket tjänar män som statistiker?
  2. Hur många arbeten finns det?
  3. Varför ska man läsa statistik?
  4. Kan en ekonom bli civilekonom?
  5. Vad gör en Statiker?

Hur mycket tjänar män som statistiker?

43 800 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur många arbeten finns det?

I SCB:s yrkesregister finns statistik för totalt 430 yrkesgrupper och ca 4,5 miljoner anställda på den svenska arbetsmarknaden 16–64 år.

Varför ska man läsa statistik?

När du läser statistik lär du dig att samla in data, göra enkäter och analysera resultat och det kan du sedan applicera på andra ämnen. Brinner du för något helt annat ämne än statistik kan statistiken helt enkelt göra dig bättre på det.

Kan en ekonom bli civilekonom?

För att bli ordinarie medlem i Civilekonomerna krävs en utbildning i ekonomi lägst motsvarande en kandidatexamen på 180 högskolepoäng. Minst 90 högskolepoäng ska vara i ett ekonomiskt ämne och du ska ha skrivit en kandidatuppsats i ditt huvudämne. Exempel på ekonomiska ämnen är: Företagsekonomi.

Vad gör en Statiker?

Statistiker undersöker statistik samhällsområden, analyserar resultaten samt gör matematiska beräkningar. En statistiker hanterar stora informationsmängder och ur ett omfattande material tar fram det väsentliga och presenterar det på ett lättförståeligt sätt.