:

Får utlänningar köra bil i Sverige?

Innehållsförteckning:

  1. Får utlänningar köra bil i Sverige?
  2. Hur länge måste du förnya ditt svenska körkort?
  3. Hur ska ett nytt körkort tillverkas?
  4. Hur länge gäller Ditt nya körkort?
  5. Har du ett giltigt körkortstillstånd?

Får utlänningar köra bil i Sverige?

Får jag köra i Sverige med ett utländskt körkort? Ett körkort från ett land inom EES gäller i Sverige om det är giltigt i hemlandet och inte har bytts ut mot ett svenskt körkort. Körkortet gäller även om du är folkbokförd i Sverige.

Hur länge måste du förnya ditt svenska körkort?

För att få förnya ditt körkort måste du bo i Sverige permanent eller studera här sedan minst sex månader. I vissa fall kan du förnya ditt svenska körkort även om du bor en viss tid utomlands. Läs mer om nytt körkort från utlandet. Du måste ta ett nytt foto.

Hur ska ett nytt körkort tillverkas?

Ett nytt körkort behöver tillverkas om någon uppgift i körkortet har ändrats eller om det har kommit bort, blivit stulet, skadat eller förstört. Vid tillexempel namnbyte skickar vi automatiskt en ansökningsblankett (grundhandling) till dig. Har ditt körkort kommit bort, blivit stulet, skadat eller förstört ska du först anmäla det ...

Hur länge gäller Ditt nya körkort?

Har ditt körkort kommit bort, blivit stulet, skadat eller förstört ska du först anmäla det till Transportstyrelsen. Hur länge ditt nya körkort sedan gäller beror på vilka behörigheter du har: Har du lägre behörigheter gäller körkortet i tio år. Har du högre behörigheter gäller körkortet i fem år från den senaste medicinska prövningen ...

Har du ett giltigt körkortstillstånd?

Du behöver ett giltigt körkortstillstånd för att få övningsköra och göra körkortsprov. Det gäller både första gången du tar körkort eller om du redan har körkort men ska ta en ny körkortsbehörighet. Välj den behörighet som du är intresserad av och läs mer om hur du ansöker och vilka krav som gäller.