:

Vad kostar det att ansöka om trafiktillstånd?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kostar det att ansöka om trafiktillstånd?
  2. Vad krävs för att starta taxi?
  3. När är resor till Tyskland möjliga?
  4. Hur ska du få taxitrafiktillstånd?
  5. Vad gäller i Tyskland?

Vad kostar det att ansöka om trafiktillstånd?

Ansökan görs hos transportstyrelsen och kostar 5700 kr. Utöver det tillkommer en tillsynsavgift på 700 kr/år.

Vad krävs för att starta taxi?

Du som ansöker om taxitrafiktillstånd ska visa att du har tillräckliga ekonomiska resurser för att starta och driva företaget. Den sökande ska ha kapital och reserver på minst 100 000 kr för ett fordon och 50 000 kr för varje fordon som tillkommer därutöver.

När är resor till Tyskland möjliga?

Därmed är resor till Tyskland och också genom Tyskland till ett annat europeiskt land möjliga. Vid inresor med flyg till Tyskland från ett land utanför EU/Schengen äger gränskontroller rum. Hemresor till Sverige via Tyskland från ett är land utanför EU/Schengen är möjliga, även landvägen.

Hur ska du få taxitrafiktillstånd?

Du måste ha taxitrafiktillstånd för att få bedriva taxitrafik. Det är Transportstyrelsen som prövar om du är lämplig att få ett taxitrafiktillstånd. Taxitrafik är trafik som bedrivs med personbil eller lätt lastbil och som innebär att fordon och förare mot betalning ställs till allmänhetens förfogande för transport av personer.

Vad gäller i Tyskland?

Bestämmelserna i Tyskland varierar i de olika förbundsländerna. I grunden gäller dock följande restriktioner för hela Tyskland: Säkerhetsavstånd på minst 1,5 meter mellan varje person. Mun- och nässkydd skall bäras där säkerhetsavståndet inte kan hållas, framför allt vid resor med kollektivtrafik och vid inköp i butiker.