:

För vad gäller Alltrans 2007?

Innehållsförteckning:

  1. För vad gäller Alltrans 2007?
  2. Vad är ett transportavtal?
  3. När gäller NSAB?
  4. Vilken svensk organisation är med i NSAB 2015?
  5. Vad är grundlön Transport?
  6. När börjar ob kväll kommunal?

För vad gäller Alltrans 2007?

Dessa ansvarsbestämmelser gäller för godsbefordran med fordon på väg, dels inom Sverige (inrikes transport), dels vid internationell transport samt annan hantering av gods med utnyttjande av fordon.

Vad är ett transportavtal?

Transportavtal är ett avtal om hur en transport ska genomföras och hur kostnader och risker ska fördelas mellan inblandade parter.

När gäller NSAB?

NSAB är en förkortning som står för Nordiskt Speditörförbunds Allmänna Bestämmelser. Bestämmelserna är framtagna av Nordiskt Speditörförbund tillsammans med intresseorganisationer för transportköpare. Bestämmelserna riktar sig främst till speditörer, men används också av åkerier.

Vilken svensk organisation är med i NSAB 2015?

§1 Dessa bestämmelser kan enbart och uteslutande tillämpas av medlemmar av Nordiska Speditörsförbundet. Efter tillkännagivande och godkännande av en medlemsorganisation i Nordiska Speditörsförbundet och med verkan för denna medlemsorganisations land kan även icke-medlemsföretag använda dessa bestämmelser.

Vad är grundlön Transport?

Transport

Flight Data Operator75 300 kr
Trafikledare, flyg75 300 kr
Arbetsledare, lager35 200 kr
Depåchef35 200 kr
Expeditionschef, lager35 200 kr

När börjar ob kväll kommunal?

SVAR: Enligt det centrala kollektivavtalet som gäller för kommun- och landstingsanställda utges ob-tillägg från klockan 19.00 på vardagar. Ob-tillägg får man också från klockan 16.00 vardag närmast före trettondedag jul, första maj, Kristi himmelsfärdsdag, nationaldagen och alla helgons dag.