:

Vilka får skolkort?

Innehållsförteckning:

  1. Vilka får skolkort?
  2. Hur mycket kostar skolkort?
  3. Hur långt från skolan för att få busskort?
  4. När får man gratis skolkort?
  5. Hur mycket kostar Terminskort?
  6. Hur mycket kostar SL kort ungdom?
  7. När får barn busskort från skolan?
  8. Får man SL kort på gymnasiet?
  9. Vad kostar Skolbiljett SL 2022?
  10. Får man gratis busskort på gymnasiet?

Vilka får skolkort?

Med skolkort kan du som går i grundskolan eller gymnasiet resa på vardagar. Kommunen du bor i bestämmer om du får ett skolkort. Vilka tider kortet gäller hittar du här eller på kortet.

Hur mycket kostar skolkort?

Skolan kan ordna ett tillfälligt skolkort tills ditt barn får det nya kortet. Grundskoleförvaltningen tar ut en avgift på 100 kronor för ett nytt kort och 100 kronor för det tillfälliga skolkortet.

Hur långt från skolan för att få busskort?

För att ha rätt till skolskjuts krävs det här gångavståndet mellan bostad och skola: Förskoleklass samt årskurs 1-3: Minst 2 kilometer gångavstånd mellan bostad och skola. Årskurs 4-6: Minst 2,5 kilometer gångavstånd mellan bostad och skola. Årskurs 7-9: Minst 3 kilometer gångavstånd mellan bostad och skola.

När får man gratis skolkort?

Ditt barn får gratis terminsbiljett om barnet använder kommunala färdmedel till och från skolan eller fritidsverksamheten. Det gäller oavsett hur långt det är mellan hemmet och skolan.

Hur mycket kostar Terminskort?

Skolbiljett UL/SL vårtermin 3310 kr Biljetten gäller även för resa med Waxholmsbolagets båtar under lågsäsong. Biljetten gäller helgfri måndag - fredag mellan klockan 04.30 och 19, under vårterminen från den 3 januari till den .

Hur mycket kostar SL kort ungdom?

SL-taxan för ett månadskort höjs till 950 kronor för vuxna och till 640 kronor för pensionär, ungdom och student.

När får barn busskort från skolan?

Skolskjuts beviljas med hänsyn till färdvägens längd (avstånd), trafikförhållanden (särskilt svår situation längs ditt barns skolväg), elevens funktionsnedsättning eller någon annan särskild omständighet. För avstånd gäller att eleven: går i förskoleklass eller årskurs 1-3 och har minst två kilometer till skolan.

Får man SL kort på gymnasiet?

Från och med höstterminen 2019 får endast de elever som har mer än sex kilometer mellan hemmet och skolan ett gratis SL-kort. Du som går på ett gymnasium i Stockholms län och har mer än sex kilometer mellan hemmet och skolan får SL-terminsbiljett av skolan på uppropsdagen.

Vad kostar Skolbiljett SL 2022?

Skolbiljett UL/SL vårtermin 3310 kr Biljetten gäller helgfri måndag - fredag mellan klockan 04.30 och 19, under vårterminen från den 3 januari till den 16 juni 2022.

Får man gratis busskort på gymnasiet?

I vissa fall har du rätt till kostnadsfria resor till och från skolan. Det betyder i första hand terminsbiljett. Du som inte kan resa med kollektivtrafik kan ha rätt till skjuts med egen bil eller åka med skolskjutsfordon, om du till exempel går i gymnasiesärskolan.