:

Vad står det i socialtjänstlagens portalparagraf?

Innehållsförteckning:

  1. Vad står det i socialtjänstlagens portalparagraf?
  2. Hur många dog i Twin Towers?
  3. Vad är en portalparagraf?
  4. Vad som står i socialtjänstlagens övergripande mål?
  5. Hur många plan 9 11?
  6. Hur breda var tvillingtornen?
  7. Vad är en portalparagraf inom vården?
  8. Vad är målet med social omsorg?

Vad står det i socialtjänstlagens portalparagraf?

I portalparagrafen anges de övergripande målen och grundläggande värderingarna för samhällets socialtjänst. Målen ger uttryck för principen om alla människors lika värde och lika rätt till social trygghet, vård och omsorg.

Hur många dog i Twin Towers?

3 000 döda och 6 000 skadade. Terrordåden den 11 september 2001 är ett av de värsta efter andra världskriget. Dagen högtidlighålls årligen för att påminna om vad som hände och om alla hjältar som offrade sina egna liv för att rädda fler från att dö. Terrorister kapade fyra inrikesflyg på morgonen lokal tid.

Vad är en portalparagraf?

Ordförklaring. Den första, inledande paragrafen i en lag. Vanligtvis brukar den beskriva det övergripande syftet med lagen och definiera området inom vilket den är tänkt att tillämpas.

Vad som står i socialtjänstlagens övergripande mål?

Socialtjänstens mål är enligt denna lag att främja människornas ekonomiska och sociala trygghet, jämlikhet i levnadsvillkor och aktiva deltagande i samhällslivet. Verksamheten ska bygga på respekt för människornas självbestämmanderätt och integritet.

Hur många plan 9 11?

Tidigt på morgonen den 11 september 2001 kapade 19 män fyra flygplan på USA:s östkust. Det var upptakten till historiens värsta terrordåd. Så här utvecklades terroristdramat i USA, minut för minut, lokal tid (sex timmar efter svensk tid).

Hur breda var tvillingtornen?

World Trade Center

World Trade Centers norra torn (tornet till vänster) var världens högsta byggnad från 19.
Våningar110 inomhus (norra tornet) 109 inomhus och 1 utomhus högst upp på taket (södra tornet)
Byggt/Uppfört
Förstört2001
Emporis

Vad är en portalparagraf inom vården?

Principen är enkel: Den som har råd med en privat vårdförsäkring får vård först och dessutom ett trevligare bemötande. De allt fler privata vårdgivarna får inkomster både från regionerna och de privata vårdförsäkringarna. För försäkringsbolagen innebär deras existens att de kan förverkliga löftet till sina kunder.

Vad är målet med social omsorg?

Barnomsorg, äldreomsorg, stöd och service till vissa funktionshindrade och annan jämförlig omsorg anses vara social omsorg om den bedrivs på ett sätt som motsvarar sådan social omsorg som en kommun eller staten ansvarar för enligt offentligrättslig lagstiftning.