:

Vem utfärdar ADR-intyg?

Innehållsförteckning:

  1. Vem utfärdar ADR-intyg?
  2. Vad kostar det att ta ADR utbildning?
  3. Vad kostar ett ADR prov?
  4. Vad är syftet med att ta ADR utbildningsintyg?
  5. Vilken typ av transport av farligt gods får utföras utan utbildning?
  6. Hur länge håller en ADR utbildning?
  7. Hur svårt är ADR prov?
  8. Hur svårt är ADR-prov?
  9. Hur många frågor är det på ADR-prov?
  10. Vad får man köra med ADR grund?
  11. Vad ingår i ADR grund?

Vem utfärdar ADR-intyg?

Förare som transporterar farligt gods på väg måste inneha giltigt ADR-intyg. ADR-intyget visar att föraren har genomgått förarutbildning och har examinerats på Trafikverket med godkänt resultat. I Sverige ansvarar MSB för utbildningen av förare samt utfärdar ADR-intyg.

Vad kostar det att ta ADR utbildning?

Pris: ADR Grundkurs: 2-3 dagar. 3800:- exkl. moms. * Finns möjlighet att gå en e-learnings kurs då grundkursen endast blir 2 dgr.

Vad kostar ett ADR prov?

Yrkesförarprov

Yrkesförarprov
BehörighetPris dagtidPris efter kl. 18 och helg
Yrkesförarkompetens325400
Lokförarbevis410500
ADR-prov500575

Vad är syftet med att ta ADR utbildningsintyg?

I de allra flesta fall räcker ett ADR-intyg från en förarutbildning som 1.3-utbildning. Företagets säkerhetsrådgivare har bl. a. som uppgift att bedöma och informera om vilken personal som behöver utbildning samt vad för utbildning personalen behöver.

Vilken typ av transport av farligt gods får utföras utan utbildning?

Transport av farligt gods som värdeberäknad mängd kan utnyttjas vid transport av farligt gods i personbil/pickup eller på släpvagn, när man har gått en ADR 1.3-utbildning. Värdeberäknad mängd kan också utnyttjas vid transport av depåvagn med IBC-behållare, utanför lokalt område, med ADR 1.3-utbildning.

Hur länge håller en ADR utbildning?

Efter godkänt provresultat får föraren ett intyg om förarutbildning, ett så kallat ADR-intyg, som är giltigt i fem år. För att förnya intyget måste föraren gå en repetitionsutbildning, alternativt en ny grundutbildning och klara ett nytt prov innan giltighetstiden har gått ut.

Hur svårt är ADR prov?

– En del kan säkert uppfatta provet som en brantare mental uppförsbacke än vad det egentligen är, säger han. Men har man gått en riktig utbildning så är det inga problem. Det enda nya är att provet skrivs hos Trafikverket.

Hur svårt är ADR-prov?

– En del kan säkert uppfatta provet som en brantare mental uppförsbacke än vad det egentligen är, säger han. Men har man gått en riktig utbildning så är det inga problem. Det enda nya är att provet skrivs hos Trafikverket.

Hur många frågor är det på ADR-prov?

Dax att se över din ADR. Provet är på 40 frågor tid för provet är 50 min.

Vad får man köra med ADR grund?

Med maskintrailer transportera skogsmaskin och dieselcistern/depåvagn – ADR Grund. Transportera och hantera dynamit – ADR Grund och Klass 1. Åka och fylla på mer gasol till värmaren – ADR 1.3. Åka och hämta mer bränsle till röjsågen – ADR 1.3.

Vad ingår i ADR grund?

Grundkursen behandlar villkoren och förutsättningarna för transport av farligt gods som styckegods, med undantag för explosiva ämnen och föremål samt radioaktiva ämnen. När föraren efter utbildningen har skrivit prov med godkänt resultat utfärdas ett ADR-intyg. ADR-intyget är giltigt i 5 år.