:

Vad gör DNV?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör DNV?
  2. Vilken roll har certifieringsorganet i en certifieringsprocess?
  3. Vad är tredjepartscertifiering?
  4. Vad är en Andrapartsrevision?
  5. Vad menas med en kvalitetsstandard?

Vad gör DNV?

Det Norske Veritas, som förkortas DNV, är ett norskt företag som verkar i klassning av fartyg och certifiering av bland annat ledningssystemen ISO 9001, ISO 14001, BF9K och OHSAS 18001. Företaget är ett världsledande klassningssällskap, grundat 1864.

Vilken roll har certifieringsorganet i en certifieringsprocess?

Certifieringsorganet ska ha ett eget kvalitetssystem. Kompetenta revisorer/examinatorer. Krav på branschkompetens. En certifieringsprocess som uppfyller vissa grundkrav.

Vad är tredjepartscertifiering?

Den organisation som äger det standardiserade systemet eller en organisation som har utsetts genom lag har rätt att ackreditera andra organisationer (organ). Dessa ackrediterade organ har då rätt att utfärda en certifiering (det vill säga en tredjepartscertifiering) som visar att leverantören följer standarden.

Vad är en Andrapartsrevision?

Andrapartsrevision. Är ni färdiga med ert ledningssystem men inte har några krav på att certifiera er men ändå känner att någon form av intyg krävs för att visa på att ni har ett fungerande system.

Vad menas med en kvalitetsstandard?

Med kvalitet menas hur väl krav och förväntningar uppfylls. Många känner till ISO 9000, som är den internationella standarden för kvalitet, och som gäller för alla sammanhang.